— Завжди до приїзду онуків готую щось смачне, — каже сумчанка 54-річна Надія Мацьків. — Цьогоріч робитиму шоколадні яйця, вже випробувала рецепт. Внуки зрадіють, бо солодкі писанки можна буде їсти ще до освячення кошика.
Купує кілька шоколадних яєць без іграшки всередині. Обережно зрізає верхівку.
— Якщо будуть нерівні краї, то навіть краще — бо виглядатимуть, як відколена шкаралупа. Яйця залишаю в холодильнику й готую начинку. Змішую 150 грамів вершкового сиру зі столовою ложкою цукрової пудри, додаю 0,5 чайної ложки лимонного соку і стільки ж ванільного екстракту.
Збиває суміш до однорідності. Окремо збиває 130 г охолоджених вершків і обережно додає в суміш.
— Коли шоколадні яйця трохи охолонули, наповнюю їх начинкою і знову ставлю в холодильник на 40 хвилин, — говорить Надія Мацьків. — Змішую 20 грамів вершкового масла зі столовою ложкою абрикосового джему. Додаю чайну ложку апельсинового соку. Суміш буде яскраво-оранжевого кольору, як жовток.
Нагріває на легкому вогні, постійно помішує. Доводить до однорідної маси і знімає з вогню.
— Залишаю начинку, щоб злегка охолола. В готових яйцях роблю маленьку заглибину і кладу туди "жовток". Шоколадні яйця подаю до солодкого столу. Прикрашаю листками м'яти й кондитерською посипкою, — каже Надія Мацьків.
Коментарі