середа, 04 січня 2006 13:09

Собаку зустрічаємо м"ясом

Автор: фото: PHL
  Олена Бруховецька (ліворуч) та ведуча Тетяна Негрій презентують в’єтнамські голубці
Олена Бруховецька (ліворуч) та ведуча Тетяна Негрій презентують в’єтнамські голубці

Кажуть, щоб Рік Вогненної Собаки пройшов вдало, на столі мають бути смачні страви — в першу чергу для псів. З якими наїдками зустріти свято, "ГПУ" розповіли на презентації страв національних кухонь етносів України в Інституті підготовки кадрів промисловості.

На презентації столи були заставлені стравами української, російської, в"єтнамської та узбецької кухонь. Їх було так багато, що я не впізнавала, що тут українське, а що ні. Особливо вражала величезна відбивна, що лежала в центрі тарелі.

— Це не відбивна, а моя коронна страва "Тарас Бульба",— підійшла до мене кухар ресторану української кухні "Біг Стріт" Людмила Князева, 45 років. — Рік Собаки треба зустрічати з яловичиною, свининою, але не курятиною, якої, вважається, собака не їсть через гострі кістки.

Відбивна, нарізана сантиметровими кубиками шинка, смажені грибочки, а зверху — друга відбивна

На "Тараса" треба взяти два великих шматки м"яса: яловичину та свинину. Кожен відбити, поперчити та посолити. Мають вийти два "коржі" на всю сковорідку. Обсмажте кожен, наче відбивну. Посмажте печериці з цибулею. "Тараса Бульбу" викладають шарами. Відбивна, нарізана сантиметровими кубиками шинка, смажені грибочки, а зверху — друга відбивна. Цю велику "котлету" треба обгорнути сальною сіткою і знову покласти на сковороду.

— Краще, якщо це буде фритюрниця, — радить пані Людмила. — Варто налити більше олії, щоб м"ясо добре присмажилося.

Страва подається великим шматком, прикрашається зеленню чи салатом. Добре обсмажене м"ясо має хрумтіти. Смаку додає перчик, а соковитості — гриби й цибуля.

Під звуки національних мелодій гостей запросили до столу. Подали в"єтнамські святкові рулети "Неми". Зовні вони схожі на наші голубці. В"єтнамці роблять їх із морепродуктів, рідше — зі свинини. Замість рису використовують горохові макарони. Завертають голубці не в капусту, а в рисовий папір. Страву обсмажують у фритюрниці. На смак "неми" виявилися пісними, не солоними, надто дієтичними. Хотілося додати сметани чи соусу, поперчити та посолити. Але оформлення сподобалося.

— В ананасі ми прорізали дірочки для "немів" і вийняли серцевину плоду, — розповідає дівчина у в"єтнамському костюмі, 20-річна Олена Бруховецька. — У серединку поставили свічку, а в дірочки помістили "голубці". Листя ананасу пофарбували червоним перцем.

Виглядала страва оригінально: світилася зсередини, листя ананасу нагадувало хвіст півня. Якщо приготувати українські голубці й оформити так, страва може замінити новорічну ялинку.


Що потрібно для "Тараса Бульби"
100 г відбивної свинини, 100 г відбивної яловичини, 60 г свинячої сітки, 40 г шинки, 80 г грибів, 1 цибулина

Зараз ви читаєте новину «Собаку зустрічаємо м"ясом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути