Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2016 07:20

Сметанний лікер готують на коньяку

— Замість горілки в бейліс — вершковий або сметанний лікер — додаю коньяк. Тоді має м'який смак. Можна пити й не закушувати. Або ж подавати до десертів чи розбавляти іншими напоями, — говорить 26-річна Аліна ­Голубенко з міста Красноград Харківської області.

Для приготування бейлісу бере чотири жовтки, 250 г згущеного молока, 400 г сметани, півлітра коньяку, дві столові ложки ванільного цукру й столову ложку розчинної кави.

— Збиваю міксером жовтки, ллю в них згущене молоко і сиплю ванільний цукор. Не ванілін, бо він дуже насичений. Усе ретельно змішую, аби розчинилася кава, — розповідає Аліна. — Потім додаю сметану 10-відсоткової жирності. Надто жирна осідатиме в стакані. Додаю коньяк і знову змішую. На приготування йде півгодини.

Лікер має настоятися в холодильнику п'ять днів.

Зараз ви читаєте новину «Сметанний лікер готують на коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути