
Вінничанка 27-річна Алла Тарасова готує сирний рулет із м'ясним фаршем. Нещодавно такий з'явився у місцевих магазинах. Коштує 85 грн/кг. Домашній обходиться вдвічі дешевше.
— Якось магазинним куму пригостила. Хтіла похвастаться, яку смакоту купила. Вона каже, що готує кращий, бо чисто з сиру, — говорить Алла. — А в купованому домішана мука. Як почула ціну, то руками сплеснула.
Господиня бере 200 г твердого сиру та чотири яйця.
— Сир тру на дрібній тертці. Збиваю вінчиком яйця. Усе змішую і виливаю у форму, застелену фольгою і змащену олією. Ставлю в розігріту духовку, доки підрум'яниться. Печу на середньому вогні.
Дістає з духовки тісто та залишає, щоб трохи охололо.
— Тим часом кілограм фаршу солю і перчу, перемішую. Беру курячий або яловичий. Можна свинячий. Викладаю на охололе тісто. Чверть площі залишаю, аби загорнути в рулет. Фарш посипаю подрібненою зеленню, десь півпучка. Ріжу туди середніми шматками червону болгарську перчину. Загортаю, замотую фольгою та ставлю в духовку ще на півгодини. Готовий не виймаю з фольги, доки не вистигне. Рулет яскравий і дуже смачний.
Коментарі