четвер, 14 липня 2022 00:45

Сирні палички обсмажують у кукурудзяних пластівцях

Автор: Ярина ВОРОН
  Після обсмажування сирні палички викладають на паперовий рушник, щоб увібрав зайву олію. Страву подають гарячою
Після обсмажування сирні палички викладають на паперовий рушник, щоб увібрав зайву олію. Страву подають гарячою

— Сирні кульки з часником і кропом зроблять будь-яке застілля особливим, — каже 45-річна ­Вікторія Любистка з Вінниці. — Страву можна подавати на свята чи просто до пива.

Натирає на дрібну тертку три відварені яйця, 100 г твердого сиру, 50 г вершкового масла. Додає 2 ст. л. майонезу, два вичавлені зубці часнику, по дрібці солі й перцю. Перемішує, формує кульки. У середину кожної вкладає ядро волоського горіха. Дрібно нарізує пучок кропу, обвалює в ньому кульки та перекладає в холодильник на 25 хв.

Сирні кульки подає до столу як холодну закуску.

— Також смачні сирні кульки зі шпинатом, — говорить Любистка.

Розморожує 200 г шпинату чи використовує свіжу подрібнену зелень. Натирає на дрібну тертку 400 г твердого сиру. Додає два зубці вичавленого часнику, по дрібці солі й перцю, 4 ст. л.­­­­­­­­­­­­­­ вершків жирністю 18%. Перемішує, формує кульки. Перекладає в морозилку на 30 хв.

Збиває три яйця з дрібкою солі. Вмочує кульки в яєчну суміш і панірувальні сухарі. Протягом 5–7 хв. обсмажує у фритюрниці чи на пательні у великій кількості олії. Перевертає, щоб приготувалися рівномірно.

Сирні кульки зі шпинатом подає з часниковим соусом.

— Гужери — французький варіант сирних кульок, — продовжує Вікторія Любистка. — Їх готують на заварному тісті.

Поєднує 120 мл води, 80 г вершкового масла, по 5 г солі та цукру, 10 г перцю та доводить суміш до кипіння. Всипає 70 г борошна й перемішує дерев'яною ложкою, доки не стане однорідне тісто. Готує, поки не почне відокремлюватися від каструлі.

Перекладає в тарілку та продовжує вимішувати тісто ложкою. Вбиває два яйця та 70 г тертого твердого сиру. Вимішує тісто до однорідності. Формує кульки діаметром 2,5 см. Викладає на застелене пергаментом деко. Випікає протягом 20–25 хв. за температури +200°C.

— У дитинстві мама робила солодкі кульки, — каже Любистка. — Цю традицію перейняла і я. Готую для дітей.

Поєднує 300 г кисломолочного сиру, 100 г борошна, 1 ч. л. ванільного та 2 ст. л. звичайного цукру, дрібку солі. Вбиває яйце й додає 1/2 ч. л. соди. Оцтом її не гасить, цю функцію виконує яйце. Замішує круте, але липке тісто. Формує кульки діаметром 1,5–2 см. Обвалює їх у борошні. Вливає 300 мл олії в каструлю з товстим дном. Обсмажує до золотистого кольору 5–8 хв. Викладає на серветку, щоб увібрала зайву олію.

Охолоджені сирні кульки посипає цукровою пудрою.

— Мої сирні палички не залишають байдужими нікого, — розповідає 21-річна Ярина Ворон зі Львова. — Завжди викликають захоплення в гостей.

Нарізує 300 г твердого сиру смужками. Збиває три яйця та дрібку солі. В одну тарілку всипає 40 г борошна, в іншу — 200 г панірувальних сухарів чи подрібнених несолодких кукурудзяних пластівців. Обвалює сир у борошні та яйці. Далі занурює в панірувальні сухарі, яйця та ще раз у сухарі. Перекладає палички в морозилку на 30 хв. Обсмажує з обох боків по 3–4 хв.

Готову страву викладає на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Подає гарячою.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Сирні палички обсмажують у кукурудзяних пластівцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути