субота, 09 грудня 2023 09:35

Зеленський зустрівся з Путіним
6

9 грудня 2019-го відбулася перша особиста зустріч президентів України Володмира Зеленського та РФ Володимира Путіна.

Перед цим був діалог між лідерами "нормандської четвірки", яку перервали заради перемовин глав двох країн тет-а-тет. Вони проходили в Єлисейському палаці понад годину.

У частині розмови брали участь представники Нафтогазу - Юрій Вітренко, Газпрому - Олексій Міллер та український і російський міністри, відповідальні за питання енергетики - Олексій Оржель та Олександр Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали передумову, за якої можлива зустріч Зеленського з Путіним

Після переговорів за участю делегацій Путін і Зеленський зустрілися віч-на-віч, які тривали 10-15 хв.

Вони говорили про вибори на Донбасі і відновлення українського контролю над кордоном, але якихось домовленостей не досягли, водночас погодили новий обмін утримуваними.

"Зустріч тет-а-тет з Путіним мала тривати 20 хвилин, а тривала десь годину. Чи можна з ним домовлятися? Складно домовлятися. Дуже. Тому чи можна в цілому домовитися, чи ні, - ми з вами точно побачимо. Сьогодні були якісь такі поступки – я це відчув. Сьогодні були моменти, коли ми у чомусь домовилися, у деяких питаннях", - зазначив Зеленський.

Стосовно особистих вражень про Путіна, він зауважив, що про це ще "дуже рано говорити - мало часу".

Потім лідери зібралися "нормандського формату" на спільну робочу вечерю у форматі "четвірки", де були присутні також глави Франції Еммануель Макрон та Німеччини Анґела Меркель.

За результатами опитування, трохи менше половини українців вважають, що прямий діалог президента Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна необхідний. 20% людей переконані, що це може нашкодити країні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути