понеділок, 03 серпня 2020 00:56

Рулет зі шпинатом скручують у вигляді равлика

Автор: ФОТО НАДАНЕ ОЛЬГОЮ ПЛЕМЕННИК
  До начинки додають підсмажену цибулю з часником і кисломолочний сир. Випічка добре смакує гарячою і холодною
До начинки додають підсмажену цибулю з часником і кисломолочний сир. Випічка добре смакує гарячою і холодною

— У сезон свіжу зелень хочеться додавати всюди. Любимо шпинат, тому постійно вишукую рецепти з ним, — каже 25-річна Ольга Племенник зі Львова.

З'єдную 300 грамів борошна, 175 мілілітрів води кімнатної температури та пів чайної ложки солі. Вимішую. Тісто накриваю, залишаю постояти.

Для начинки підсмажую на олії порізані кубиками цибулю, зубчик часнику і пучок шпинату. Солю і перчу. Тримаю на вогні 3–4 хвилини. Даю охолонути. Вкидаю 150 грамів кисломолочного сиру. Також підійдуть бринза чи фета.

Тісто ділю на чотири рівні частини. Робочу поверхню та руки змащую олією. Одну частину тіста тонко розкачую чи розтягую руками, щоб було майже прозоре. Змащую цей пласт олією, розподіляю чверть начинки по всій поверхні. Скручую у рулет. Формую з нього "равлика". Те саме повторюю з рештою тіста. Змащую яйцем і посипаю кунжутом. У розігрітій до 190 градусів духовці випікаю 40 хвилин до зарум'янення.

— Пиріг із зеленню — перевірений рецепт. Смакує як до супів, так і до чаю, кави, — говорить 31-річна Богдана Струєва з Чернівців.

— Змішую 200 грамів борошна, чайну ложку солі, 150 грамів розм'якшеного масла і 70 мілілітрів води. Тісто має вийти пластичне. Залишаю його в холодильнику, доки готую начинку.

350 грамів зелені — кропу, петрушки, зеленої цибулі та порею нарізаю і обсмажую на малому вогні з 50 грамами вершкового масла. Коли воно розтане, вливаю п'ять збитих виделкою яєць. Солю і перчу за смаком. Перемішую, доки не згорнуться яйця. До охолодженої начинки додаю 200 грамів порізаного кубиками твердого сиру.

Розділяю тісто на дві частини. Більшу розкачую і вистеляю у змащену прямокутну форму. Проколюю виделкою, викладаю начинку. Накриваю її залишками тіста у формі сітки. Залишаю відстань між смужками, щоб виходила зайва волога. Пиріг змащую яйцем, посипаю кунжутом. Випікаю за температури 180 градусів 40–45 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Рулет зі шпинатом скручують у вигляді равлика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути