— Пудинги — мій улюблений десерт із дитинства. Восени готую три-чотири рази на місяць, завжди за новим рецептом, — каже киянка Валентина Реброва.
У рисовий додає молоко й родзинки. Миє склянку рису й варить у кип'ятку 10 хв. Зливає, а рис заливає двома склянками гарячого молока. Солить і залишає мліти ще 25 хв. на малому вогні. Помішує, бо може швидко пригоріти. Вимикає вогонь. У рис кладе 3 ст. л. цукру, вмішує 3 яйця.
— Жменьку родзинок мию, обливаю гарячою водою й розмішую з рисом. Це й є маса для пудингу. Змазую вершковим маслом форму для запікання, перекладаю рис туди. Моя мама запікає онуку пудинг у каструлі. Змазує дно олією й посипає панірувальними сухарями.
Запікає пудинг 40 хв. у духовці при 170°С. Розрізає на порції й подає з ягідним джемом. Десерт запивають гарячою кавою з вершками або чаєм.
Коментарі