понеділок, 22 травня 2017 00:40

Равіолі з грибами присмачують часником

Автор: ФОТО З САЙТА www.veganyumminess.com
  Равіолі схожі на пельмені та варе­ники. Їх варять, а потім смажать
Равіолі схожі на пельмені та варе­ники. Їх варять, а потім смажать

— Равіолі — це італійські пель­мені. Але начинка в них може бути не тільки м'ясна. Я готую з грибами й волось­кими горіхами, — каже 38-річна Галина Ористюк із Сум. — Їх можна було б робити у формі для пельменів, але тісто дуже тонке і рветься.

Просіває в миску 200 г борошна. Розбиває два яйця. Наливає 2 ст. л. оливкової олії. Посипає дрібкою солі та цукру.

— Тісто має бути тонке, як аркуш паперу. Щоб страва танула в роті.

Для начинки дрібнить 200 г промитих грибів і одну цибулину. Ріже кубиками й тушкує з олією до м'якості на сковороді. Вимикає вогонь, додає 50 г порізаних волоських горіхів і перемішує. Відставляє, щоб начинка охолола.

— Восени готую їх із білими грибами. Пахнуть лісом. А так ліплю із тепличними печерицями.

Тісто тонко розкочує качалкою. Мають вийти два довгі прямокутники. На один ложкою викладає начинку. Другим накриває. Над кожною кулькою ставить перевернуту склянку. Натискає й прокручує. Так відділяє від решти тіста. Пальцями притискає краї, щоб вийшло повітря. Складає равіолі на присипану борошном дошку.

Ставить сковороду на великий вогонь і кладе 2 ст. л. вершкового масла, два порізані зубчики часнику і гілочку свіжого розмарину. Перемішує і смажить 2—3 хв., доки часник не почне пахнути. Знімає з вогню. Кидає равіолі в киплячу воду й варить 3–4 хв. Обережно виймає шумівкою. Зливає рідину і кладе равіолі на гарячу сковорідку з розтопленим вершковим маслом. Вмикає середній вогонь і обсмажує 5 хв., доки краї не стануть золотистими. Посипає 50 г тертого твердого сиру і через хвилину знімає лопаткою на тарілку.

— До равіолі не можна подавати оцет. Тут начинка не така, як у пельменів, тому стануть кислими. Смачніші — підсмажені на вершковому маслі. Всередині начинка ніжна, а бортики хрусткі.

Зараз ви читаєте новину «Равіолі з грибами присмачують часником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути