понеділок, 27 листопада 2017 07:46

Пшоняну запіканку готують із філе індика

Автор: www.edimdoma.ru
  Пшоно для запіканки варять до напівготовності. Змішують з тертим сиром та шпинатом. Додають порізане філе індички
Пшоно для запіканки варять до напівготовності. Змішують з тертим сиром та шпинатом. Додають порізане філе індички

— Запіканки люблю за багатий смак. У них можна комбінувати непоєднувані речі. Моїм хітом є пшоняна з індичкою, — говорить Анастасія Бовбалан, 39 років, із міста Люботин Харківської області. — Не стільки для смаку, як для користі додаю шпинат. Мої діти не люб­лять його, а в запіканці їдять.

Форму для випічки змащує олією. Наливає в каструлю 1 л води. Всипає 150 г пшона й варить 15 хв. до напівготовності. Зливає воду і додає 1 ст. л. натертого твердого сиру. Перемішує і перекладає пшоняну кашу в підготовлену форму. Розрівнює і миє 250 г свіжого шпинату. Викладає на паперовий рушник, щоб стекла вода. Нарізає великими шматками й посипає ним пшоно.

— Якщо шпинат подрібнити, то він при запіканні розкисне.

Вмикає духовку на 180°С, щоб прогрілася заздалегідь. Ріже на середні шматки 400 г філе індички й викладає на шпинат. Посипає 1 ч. л. приправи орегано. Збиває три яйця зі склянкою молока, 1/2 ч. л. солі та 5 ст. л. натертого твердого сиру. Виливає на запіканку. Ставить її у розігріту духовку на 40 хв.

Філе індички начиняють чорносливом

— Готую м'ясо індика з чорносливом і грибами, — говорить 40-річна Олеся Сметана із селища Чорнобай Черкаської області. — Можна брати печериці, білі й опеньки. Перед смаженням потрібно проварити їх.

Чистить і подрібнює два зубчики часнику. Нарізає 150 г печериць і обсмажує 5–7 хв. на олії. Додає часник і нарізану півкільцями одну цибулину. Смажить ще 8 хв. Вкидає 100 г порізаного чорносливу. Перемішує все.

500 г філе індички натирає по 0,5 ч. л. солі та чорного меленого перцю. Ножем робить надріз, куди й викладає грибну начинку. Край закріплює зубочистками, і загортає м'ясо у фольгу. Запікає майже годину при температурі 180°С. За цей час кілька разів відкриває фольгу й поливає м'ясо соком, що стік. За 15 хв. до вимикання, відкриває фольгу, щоб філе підрум'янилося.

Зараз ви читаєте новину «Пшоняну запіканку готують із філе індика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути