понеділок, 16 квітня 2018 05:11

Пряну наливку роблять із морожених ягід

— Наливки люблю більше за вино чи коньяк. Але не заводські, де накидають купу ароматизаторів, а свої напої, — каже Марина Шевчук, 46 років зі Львова. — За святкові застілля повипивали мої запаси, тому роблю нові з заморожених ягід.

Змішує 100 г вишні, 100 г чорносливу, 1 ст. л. барбарису, дві зірочки бодяну та 10 бруньок гвоздики. Складає в скляну пляшку ягоди та спеції. Насипає склянку цукру й заливає 300 мл горілки. Закриває кришкою, струшує. Ставить на два тижні настоюватися в темному прохолодному місці.

— У мене в квартирі немає погреба, тому виставляю пляшку на цементну підлогу на балкон. Щоб до нього не дісталися сонячні промені, накриваю картонною коробкою.

Коли напій дозріє, проціджує його через марлю. Кладе її два шари в лійку і вставляє в чисту пляшку. Наливку можна пити одразу.

Зараз ви читаєте новину «Пряну наливку роблять із морожених ягід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути