— Приловчилася за лічені хвилини готувати пиріг зі шпинатом і сиром. Смачно, бо додаю багато начинки, смажену цибулю. Кажуть, шпинат — корисний. А щоб було дієтичніше, тісто роблю прісне, — каже 65-річна Ольга Козаченко з Боярки на Київщині.
У миску просіває склянку борошна, вкидає щіпку солі. Збиває міксером по 50 мл олії та води. Вливає в борошно. Замішує тісто і ставить його на 20 хв. у холодильник.
Натирає на тертці 100 г твердого сиру. Дрібно кришить 200–300 г шпинату. Підсмажує на олії велику подрібнену цибулину.
— Тепер беремося за тісто, — продовжує. Дістає його з холодильника. Тонко розкачує.
Деко змащує олією і кладе на нього тісто. Насипає начинку — шпинат упереміш із тертим сиром і смаженою цибулею. Викладає листки базиліку й руколи.
— Збиваю три-чотири яйця, 3–4 столові ложки сметани. Заливаю начинку. Притрушую перцем і орегано.
Випікає в заздалегідь розігрітій духовці 40–50 хв. за температури 180°С.
— Подаю, як охолоне. Потрібно дати йому застигнути.
Коментарі