— Люблю випити пекучого, щоб до кісток пробрало. Перцівка з хати не вибуває. Одночасно солодка й пекуча. Завдяки цедрі пахне лимоном. Рецепт простий, настоюється два тижні, — розповідає киянин Максим Харінчук, 58 років.
— У банку наливаю літр горілки. Кидаю столову ложку сушеної паприки й два стручки пекучого перцю. Додаю три столові ложки меду. Змішую 10 грамів подрібненого прополісу, натерту цедру лимона й паличку кориці. Додаю до решти й накриваю кришкою. Ставлю у темне місце з кімнатною температурою на тиждень. Щодня струшую. Фільтрую через марлю. Переливаю перцівку в пляшки і ставлю у холодильник ще на п'ять-шість днів.
×
Коментарі