— На вихідних балую синів печивом із тертих яблук, — каже 31-річна Мар'яна Грицик із міста Полонне Хмельницької області.
Збиває міксером 100 г м'якого масла зі склянкою цукру. Насипає 1 ч. л ваніліну. Натирає на тертці велике яблуко. Додає його до масла і просіває 2 склянки борошна та 1 ч. л. розпушувача. Замішує тісто.
— Не роблю його одразу тугим. Чекаю 10 хвилин, щоб яблука пустили сік. Тоді ще раз за нього беруся.
Вмикає духовку на 180°С. В окремій мисці робить посипку. Змішує 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. мускатного горіха й 1/4 ч. л. кориці. Формує з тіста кульки завбільшки з волоський горіх, обкачує їх у суміші. Викладає на деко. Випікає 10 хв., доки стане золотисте.
×
Коментарі