Понеділок, 23 листопада 2020 05:56

Пастилу сушать п'ять годин

— Пастила — кращий смаколик для дітей, ніж цукерки й шоколадки. Не містить цукру. Довго зберігається. Смак і аромат можна урізноманітнити корицею, гвоздикою чи ваніллю, — каже 59-річна Віра Мірка з Яворова Львівської області.

— Кілограм груш будь-якого сорту ріжу на невеликі шматки, видаляю насіння. Складаю у каструлю з товстим дном. Додаю зірочку бодяну і пів чайної ложки кардамону. Груші можна змолоти на м'ясорубці, а потім протушкувати 15 хвилин на середньому вогні під кришкою. Або спершу приготувати, а тоді перебити блендером. Перед подрібненням бодян треба вийняти.

Деко застеляю пергаментом. Змащую олією. Викладаю пюре шаром 7–8 міліметрів й вирівнюю лопаткою. Інакше довго сохнутиме й не скрутиться. Тримаю у духовці 5 годин при температурі не вище 100 градусів, привідкривши дверцята. Пастила готова, коли має золотистий колір і не прилипає до рук.

Як охолоне, перевертаю пергаментом доверху, змочую водою. Залишаю на 5 хвилин. Знімаю папір і розрізую на прямокутники. Їх скручую трубочками. Складаю в банку, зберігаю у холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Пастилу сушать п'ять годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 871
Голосування Фінальна частина футбольного Євро - головна спортивна подія 2021 року. Як виступить на турнірі збірна України?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) стане чемпіоном
Переглянути