четвер, 26 травня 2022 00:25

Овочевий салат довершують бринзою

Автор: Вікторія ІСАЄНКО
  Весняний салат із помідорів, огірків, цибулі, маслин і бринзи називають майже Шопським. Бо в ньому немає запечених і маринованих перців, як у традиційному
Весняний салат із помідорів, огірків, цибулі, маслин і бринзи називають майже Шопським. Бо в ньому немає запечених і маринованих перців, як у традиційному

— Навесні хочеться свіжих і легких салатів, — каже 29-річна Ольга СТРИЧКО зі Львова. — Подобається створювати нові рецепти. Найпростіший салат — із редискою та апельсиновою заправкою.

200 мл апельсинового соку вливає в сотейник і доводить до кипіння. Готує 8–10 хв. Додає 1 ст. л. олії, 1/2 ч. л. прованських трав, дрібку солі й охолоджує. Дрібно нарізує 16 очищених редисок, три гілочки м'яти, по пучку салату, зеленої цибулі, кропу та петрушки. Викладає овочі та зелень у тарілку.

Салат притрушує 100 г натертої бринзи та поливає цитрусовою заправкою.

— Мій салат із картоплею такий ситний, що заміняє повноцінний обід, — продовжує Стричко.

Нарізує скибками три картоплини, не чистить їх. Скроплює 2 ст. л. олії. Посипає італійськими травами, солить і перчить. Запікає до рум'яної скоринки 15–20 хв. за температури +190°C.

Доки готується картопля, нарізує цибулину напівкільцями, помідор — середніми кубиками. Рве руками пучок салатного листя, перекладає в тарілку. Додає готову картоплю, помідор, 130 г подрібненої бринзи та цибулю.

Для заправки змішує 3 ст. л. олії, по 1 ст. л. лимонного соку та гірчиці в зернах. Сумішшю поливає салат і перемішує.

— Також смачна свіжа зелень у поєднанні з курячою грудкою, — говорить Ольга Стричко.

Відварює 300 г курячого філе, рве на дрібні волокна. Нарізує пів цибулини кубиками, огірок — соломкою. Подрібнює по пучку петрушки та кінзи. Для соусу поєднує 2 ст. л. жирної сметани, 1 ч. л. соєвого соусу, по дрібці солі та перцю. Змішує інгредієнти та подає до столу.

— Готовий салат можна прикрасити гранатовими зернами, — каже Стричко. — Вийде ще апетитніше.

— Майже Шопський салат готую час­то, — розповідає 41-річна Вікторія ІСАЄНКО зі Львова. — Майже, бо в ньому немає запечених і маринованих перців, як у традиційному. Це — мій весняний рецепт.

Для заправки змішує 1 ст. л. олії, 1 ч. л. оцту, по дрібці солі та перцю. Занує в окріп на 3 хв. помідор, знімає шкірку, нарізує кубиками. Цибулину ріже напівкільцями, два огірки — соломкою, 10 маслин — навпіл. Викладає інгредієнти в салатницю.

Додає 100 г подрібненої бринзи.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Овочевий салат довершують бринзою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути