— Навесні хочеться свіжих і легких салатів, — каже 29-річна Ольга СТРИЧКО зі Львова. — Подобається створювати нові рецепти. Найпростіший салат — із редискою та апельсиновою заправкою.
200 мл апельсинового соку вливає в сотейник і доводить до кипіння. Готує 8–10 хв. Додає 1 ст. л. олії, 1/2 ч. л. прованських трав, дрібку солі й охолоджує. Дрібно нарізує 16 очищених редисок, три гілочки м'яти, по пучку салату, зеленої цибулі, кропу та петрушки. Викладає овочі та зелень у тарілку.
Салат притрушує 100 г натертої бринзи та поливає цитрусовою заправкою.
— Мій салат із картоплею такий ситний, що заміняє повноцінний обід, — продовжує Стричко.
Нарізує скибками три картоплини, не чистить їх. Скроплює 2 ст. л. олії. Посипає італійськими травами, солить і перчить. Запікає до рум'яної скоринки 15–20 хв. за температури +190°C.
Доки готується картопля, нарізує цибулину напівкільцями, помідор — середніми кубиками. Рве руками пучок салатного листя, перекладає в тарілку. Додає готову картоплю, помідор, 130 г подрібненої бринзи та цибулю.
Для заправки змішує 3 ст. л. олії, по 1 ст. л. лимонного соку та гірчиці в зернах. Сумішшю поливає салат і перемішує.
— Також смачна свіжа зелень у поєднанні з курячою грудкою, — говорить Ольга Стричко.
Відварює 300 г курячого філе, рве на дрібні волокна. Нарізує пів цибулини кубиками, огірок — соломкою. Подрібнює по пучку петрушки та кінзи. Для соусу поєднує 2 ст. л. жирної сметани, 1 ч. л. соєвого соусу, по дрібці солі та перцю. Змішує інгредієнти та подає до столу.
— Готовий салат можна прикрасити гранатовими зернами, — каже Стричко. — Вийде ще апетитніше.
— Майже Шопський салат готую часто, — розповідає 41-річна Вікторія ІСАЄНКО зі Львова. — Майже, бо в ньому немає запечених і маринованих перців, як у традиційному. Це — мій весняний рецепт.
Для заправки змішує 1 ст. л. олії, 1 ч. л. оцту, по дрібці солі та перцю. Занує в окріп на 3 хв. помідор, знімає шкірку, нарізує кубиками. Цибулину ріже напівкільцями, два огірки — соломкою, 10 маслин — навпіл. Викладає інгредієнти в салатницю.
Додає 100 г подрібненої бринзи.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі