понеділок, 03 грудня 2018 00:05

Настоянку з журавлини готують півтори доби

— Із ягід журавлини готую чудові настоянки, — каже 45-річний Роман Швець із Рівного. — Вони зміцнюють імунітет, мають протизапальну й жарознижувальну властивість. І рецепт ­простий.

250 г стиглих ягід заливає окропом.

— Можна брати морожену журавлину, але попередньо її слід залишити в теплому місці, щоб відтанула. В окропі ягоди залишаю на 15 хвилин, потім воду зливаю. Всипаю 320 грамів цукру. Перемішую і додаю півлітра горілки. Накриваю кришкою і залишаю в темному місці на 14 годин.

Коли настоїться, розігріває на повільному вогні. До кипіння не доводить.

— Охолоджую, проціджую через марлю. Розливаю в чистий посуд і настоюю добу. Напій виходить солодкуватий, рубінового кольору.

Зараз ви читаєте новину «Настоянку з журавлини готують півтори доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути