— Перебирала морозилку і знайшла два пакети мороженої малини. Викидати шкода, а до нового врожаю не з'їм усе. Тому роблю лікер, — каже 43-річна Тамара Грищак із селища Коцюбинське Київської області. — Такий продукт ніколи не пропаде. Як тільки якісь посиденьки вдома, то є, що на стіл поставити. За 3 години отримую 2 літри напою.
600 г замороженої малини заливає півлітра кип'яченої води. Накриває кришкою і ставить на середній вогонь. Коли закипить, зменшує вогонь і варить майже годину. Виймає малину з відвару. Не охолоджуючи рідини, насипає 700 г цукру. Ставить на плиту на 5 хв. Коли сироп охолонув, цідить його і переливає в 2-літрову банку. У неї додає 1,2 л горілки. Всипає 1 ст. л. лимонної кислоти і стільки ж ванільного цукру.
— Лікер завжди пробую. Часом сиплю менше кислоти. Малина буває різних сортів, і не всі вони солодкі.
Закриває банку, збовтує. Залишає на годину й ще раз розмішує. Далі струшує банку двічі щопівгодини. Тоді напій наливає в скляну пляшку через лійку, всередині якої лежить два шари марлі. Проціджений лікер накриває кришкою. Ставить у холодильник або погріб. Там можна зберігати близько року.
Коментарі