понеділок, 22 травня 2017 05:50

Малиновий лікер роблять за три години

— Перебирала морозилку і знайшла два пакети мороженої малини. Викидати шкода, а до нового врожаю не з'їм усе. Тому роблю лікер, — каже 43-річна Тамара Грищак із селища Коцюбинське Київської області. — Такий продукт ніколи не пропаде. Як тільки якісь посиденьки вдома, то є, що на стіл поставити. За 3 години отримую 2 літри напою.

600 г замороженої малини заливає півлітра кип'яченої води. Накриває кришкою і ставить на середній вогонь. Коли закипить, зменшує вогонь і варить майже годину. Виймає малину з відвару. Не охолоджуючи рідини, насипає 700 г цукру. ­Ставить на плиту на 5 хв. Коли сироп охолонув, цідить його і переливає в 2-літрову банку. У неї додає 1,2 л горілки. Всипає 1 ст. л. лимонної кислоти і стільки ж ванільного цукру.

— Лікер завжди пробую. Часом сиплю менше кислоти. Малина буває різних сортів, і не всі вони солодкі.

Закриває банку, збовтує. ­Залишає на годину й ще раз ­розмішує. Далі струшує банку двічі щопівгодини. Тоді напій наливає в скляну пляшку через лійку, всередині якої лежить два шари марлі. Проціджений лікер накриває кришкою. Ставить у холодильник або погріб. Там можна зберігати близько року.

Зараз ви читаєте новину «Малиновий лікер роблять за три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути