— Влітку салати можна робити майже з усього, що під руками, — каже 32-річна Тетяна Сайко зі Львова. — Головне, вміти поєднувати продукти і знати кілька цікавих заправок, щоб зробити страву справді смачною. Найбільше люблю вітамінні салати без майонезу та м'яса.
Бере чверть молодої білокачанної капусти і дрібно шаткує. Посипає сіллю і мне долонями.
— Мию один огірок, пучок листя салату і кисле яблуко. Обсушую їх. Нарізаю яблуко тонкими скибками і висипаю до капусти. Огірок натираю на великій тертці й додаю до решти. Листя салату краще брати фіолетового кольору, так страва виглядатиме ефектніше. Рву його на шматки середньої величини і всипаю у посудину.
Один червоний перець кришить соломкою. Дрібно ріже помідор.
— Усі інгредієнти викладаю у вигляді гірки на широку тарілку. Посипаю двома столовими ложками подрібненого волоського горіха. У склянці змішую столову ложку олії, дрібку гірчиці в порошку, солі та перцю.
Для пікантності можна додати подрібнений свіжий базилік і 0,5 зубця часнику. Заправкою поливає салат і подає на стіл. Прикрашає базиліком і гілочкою петрушки.
— До цього салату іноді додаю чверть кореня селери. Вона поліпшує травлення і має заспокійливу дію. Такий салат називаю "Здоров'я", бо містить багато вітамінів, — каже Тетяна Сайко.
Коментарі