понеділок, 19 листопада 2012 07:15

Курячі гомілки запихають у грушки

Автор: фото надане рестораном ”Азійський стиль”
  Шеф-кухар столичного ресторану ”Азійський стиль” Ярослав Лиско зготував курятину з грушами. Птицю та фрукти запік одночасно у різних відділеннях духовки
Шеф-кухар столичного ресторану ”Азійський стиль” Ярослав Лиско зготував курятину з грушами. Птицю та фрукти запік одночасно у різних відділеннях духовки

У столичному ресторані "Ейшіастайл" — "Азійський стиль" готують курку з грушами у соєво-медовій глазурі. Шеф-кухар 26-річний Ярослав Лиско навчився азійської кухні, коли працював кухарем у посольстві Таїланду.

— Курка з грушами не зовсім азійська страва, я адаптував її для українських клієнтів. Тому смак більш пряний, ніж гострий. Ідея стара — курка барбекю. Інтерпретацію придумав сам.

Для чотирьох порцій бере вісім курячих гомілок — це 1 кг. Кожну надрізає до кістки, щоб м'ясо краще просякло спеціями та швидше приготувалось.

— Надрізи повинні бути однаковими, щоб усі шматки рівномірно запеклися. Для цієї страви можна використати будь-яке куряче м'ясо: філе, стегенця. Або ж узяти цілу курку.

Миє шматки й обсушує паперовим рушником. Викладає у велику миску, щоб зручно було перемішувати. Готує суміш прянощей.

— Змішую спеції по дві чайні ложки. Беру карі та часниковий порошок. Зірочки анісу подрібнюю ножем. Додаю три чайні ложки паприки, сіль, перець за смаком. Цю суміш можна потім використовувати для різних страв. Для гомілок достатньо чайної ложки.

Приправляє м'ясо та вимішує руками. Деко змащує оливковою олією, викладає гомілки.

— Олією потрібно збризнути і саму птицю. Вона не стане жирна, а вбере смак та аромат. Можна використати соняшникову олію, але буде не так смачно.

Ставить у попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Доки курка запікається, готовить фрукти. Чотири груші ріже на половини, виймає серцевини.

— В одної половинки відрізаю бокову частину, щоб могла лежати на тарілці. І іншої — нижню, щоб стояла. У виямку кладу невеликий шматок, грамів 20, вершкового масла. Це для того, щоб груша була соковита.

Кладе плоди у жаростійку форму для запікання, посипає коричневим тростиновим цукром. Ставить на нижній рівень духовки за 15 хв. після того, як почав запікати курку.

— Найкраще готувати цю страву у духовці, де є два відділення і можна задати різні температури. У такому випадку курку запікаю за температури 200 градусів, а груші — при 180.

Тим часом робить соєво-медову поливу.

— Беру півсклянки соєвого соусу та стільки ж меду, перемішую. Має бути густою, щоб добре трималась на курці. Беру чвертку перцю чилі, кілька листків м'яти. Ріжу і додаю в глазур.

Змащує гомілки та груші. Температуру підвищує до 220 градусів і запікає ще півгодини.

Викладає на тарілки, запихаючи гомілки в половини груш. Прикрашає чверткою інжиру, ягодами лохини та кінзою.

— Для декору можна використати глазур, що залишилась. На тарілці мажу соус і висипаю на нього кілька горошин різнокольорового перцю. Подаю гарячим. В Азії для гарніру використовують рис. В Україні цю страву можна їсти з картопляним пюре.

Зараз ви читаєте новину «Курячі гомілки запихають у грушки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути