Ексклюзиви
Понеділок, 12 січня 2009 18:37

Котлети для мікрохвильовки панірують у манці

"Після свят, коли не один день простоїш біля плити, довго готувати нічого не хочеться, — каже киянка Раїса Смолякова, 44 роки. — Рятує мікрохвильова — швидко і стояти поряд не треба".

Із залишків картопляного пюре і присохлого сиру Смолякова готує піцу. 50 г вершкового масла жінка розтирає зі 100 г борошна. Як маса стала однорідною, додає картопляного пюре й вимішує до утворення еластичного тіста.

— Його розкачую й викладаю на деко для мікрохвильовки, — веде далі Раїса Євгенівна.

Тісто Смолякова змащує томатним соусом, викладає порізану кільцями цибулю, гриби й посипає сиром. Каже, гриби можна взяти будь-які. Мариновані кілька разів промиває холодною проточною водою.

— За 15–20 хвилин у комбінованому режимі мікрохвильовки піца укриється коричневими пухирцями сиру. Її можна подавати до столу.

Із вареної картоплі, що залишилася від приготування салатів, Смолякова готує запіканку з ковбасою.

— Щоб страва вийшла смачнішою, варену картоплю тру на тертці, — пояснює. — Якщо залишилася порізана, теж підійде. Перед мікрохвильовою її можна підсмажити на вершковому маслі.

Креветки беруть очищені, бо готують із соусом

Картоплю щільним пластом викладає на таріль, посипає порізаною кубиками ковбасою чи подрібненими сосисками. Запіканку змащує сметаною чи майонезом і посипає тертим сиром.

— Як сир у пічці розплавиться, витягаю й розкладаю по тарілках домочадців. Особливо смачна з помідорами.

Киянка Марина Пісь, 29 років, у мікрохвильовій готує котлети з м"яса й овочів.

— Усе кладу за смаком, — пояснює Пісь. — Головне — дрібнесенько порізати чи потерти на тертці.

Марина бере суміш свиного й телячого фаршу, додає терту сиру картоплину, моркву, цибулю й подрібнену капусту. Фарш перемішує з яйцем і формує котлети.

— Щоб котлетки не розпадалися й були соковитими, обвалюю їх у манній крупі.

Котлети Марина викладає на змащену вершковим маслом форму й 10–15 хв. випікає в мікрохвильовій печі. Умикає її на повну потужність.

21-річна Ганна Жуліковська зі столиці у мікрохвильовці готує фірмову страву — креветки в часниковому соусі.

— Креветки треба брати очищені, бо готуються вони разом із соусом, — ділиться Жуліковська.

Півпачки вершкового масла Ганна викладає в каструлю для мікрохвильовки, додає великий подрібнений зубчик часнику і ставить у пічку на високу потужність. За хвилину додає по столовій ложці лимонного соку й подрібненої петрушки. Перемішує з 0,5 кг креветок.

— Ставлю на середню потужність на 5 хвилин. У середині приготування мішаю їх. Подаю до столу гарячими.

Зараз ви читаєте новину «Котлети для мікрохвильовки панірують у манці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода