— За сезон роблю кілька партій полуничної настоянки, — каже киянка Маргарита Клунь, 39 років. — Виходить хмільна і солодка.
Миє 0,5 кг ягід. Розрізає їх навпіл. Насипає в літрову банку і наливає півлітра горілки. Має покрити полуницю. Розрізає лайм і вичавлює сік. Додає в банку і ставить на 10 днів на сонце. Тоді цідить напій і наливає в пляшку. Віджату полуницю засипає 300 г цукру. Перемішує і ставить на день у темне місце.
— Щоб зробити настоянку швидше, ягоди не ріжу, а розминаю.
Наступного дня зливає сироп у банку. До полуниці наливає склянку води і змішує із сиропом. Ставить настоянку в темне місце ще на п'ять днів. Проціджує готовий напій. П'ють лікер охолодженим.
Коментарі