— Уперше скуштувала картопляний крем-суп на фестивалі вуличної їжі, — говорить 34-річна Ірина Коломієць із Черкас. — Сподобався смак і спосіб подачі. Рецепт вразив тим, що всі складники прості.
Крем-суп готують на 2 особи.
— Розігріваю духовку до 200 градусів, — розповідає. — Очищаю головку часнику, зрізую верхівку на 2–3 міліметри. Поверх змащую чайною ложкою оливкової олії. Загортаю у фольгу і ставлю в духовку на 35–40 хвилин. Нарізую кільцями три цибулини-порей. Обсмажую на ложці оливкової олії.
Ріже 8 червоних картоплин дрібними кубиками.
— Всипаю у каструлю і додаю літр овочевого бульйону. Доводжу до кипіння, зменшую вогонь. Всипаю пів чайної ложки прованських трав. Варю 10–15 хвилин до готовності картоплі, знімаю. Додаю зубчики печеного часнику, дрібку солі й перцю. Все збиваю блендером до однорідної маси.
Додає 5 ст. л. консервованої кукурудзи. Вимішує.
— Буханець житнього хліба розрізаю навпіл. Акуратно виймаю м'якоть. Ріжу її на кубики, посипаю сіллю й сумішшю приправ. Викладаю на деко. Поряд ставлю дві хлібні чаші. Запікаю в духовці 15–20 хвилин. Скоринка має підрум'янитися. Розливаю гарячий суп у хлібні чаші. Прикрашаю подрібненою зеленню, посипаю червоним перцем. Подаю із сухариками, — каже Ірина Коломієць.
Коментарі