Ексклюзиви
понеділок, 28 вересня 2015 07:15

Із 20 чорнобривців виходить півлітра аджики

— Перепробувала десятки рецептів аджики. Найбільше подобається з чорнобривців, — каже 73-річна Тамара Брус з Миронівки на Київщині. Три роки поспіль наприкінці літа готує аджику з чорнобривців.

Бере 10 стручків гіркого перцю, 20 квіток чорнобривців, склянку очищених волоських горіхів, стільки ж зубків ­часнику.

— Чорнобривці краще брати повні, з махровими квіточками, — розповідає Тамара Брус. — Збираю їх у сонячну погоду. Відриваю від стебла, гарно мию в холодній воді та викладаю на рушник, щоб висохли. Гіркий перець розрізаю навпіл і чищу від насіння. Все двічі перемелюю на м'ясорубці. Додаю столову ложку солі, 20-грамову упаковку меленого коріандру і приправи хмелі-сунелі. Все гарно перемішую і перекладаю в баночку. З цієї кількості продуктів виходить повна півлітрова банка.

Аджику зберігає в холодильнику.

— Кажуть, вона не псується рік, — продовжує. — Але в мене вона і тижня не стоїть — рідні одразу з'їдають. Смакує до супів, м'яса і риби. Брати її треба небагато, бо виходить дуже пекуча. Люблю мастити її на шматочок чорного хліба. Навіть без ковбаси виходить дуже смачний бутерброд.

Зараз ви читаєте новину «Із 20 чорнобривців виходить півлітра аджики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути