Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2011 03:00

Гречані макарони варять до 5 хвилин

Автор: фото: Світлана ЦИБУЛЬСЬКА
  Із локшини в київському ресторані ”Ок-бар” готують холодний салат. Відварені макарони заправляють соєвим соусом і бальзамічним оцтом. Додають зелень, телятину і креветки
Із локшини в київському ресторані ”Ок-бар” готують холодний салат. Відварені макарони заправляють соєвим соусом і бальзамічним оцтом. Додають зелень, телятину і креветки

У столичному "ОК-барі" усі страви вигадують самі. Кухарі вихваляються, що таких паст немає навіть в Італії. До саморобного майонезу додають сир "Філадельфія" і заправляють ним олів'є. Кажуть, салат має бути, як крем.

— Ми часто робимо пудру із мелених висушених продуктів. Наприклад, з білих грибів. У страві клієнт їх не бачить, але смак відчуває, — розказує 33-літній Юрій Приємський, шеф-кухар ресторану. — Порошку треба зовсім мало, на краю ножа. Вдома наріжте гриби тонкими пластинами, посушіть і подрібніть на блендері. Сховайте у скляну банку. Сипте до овочевих супів та макаронів.

Грибний порошок Юрій додає до соусу. На оливковій олії обсмажує два зубчики часнику, петрушку, 50 г білих грибів. Змішує із 3 ст. л. бульйону і 20 г шиїтаке — це китайські гриби. Їх сушать, замочують на 2 год. і відварюють у соленій воді протягом 15 хв. На ринку вони коштують 70 грн/кг. Соус подають до гречаної чи рисової локшини.

— Макарони вперше почали готувати в Азії. Пізніше рецепт запозичили італійці. Японці та китайці знають більше способів приготування локшини. Вони її люблять смажити. Гречані макарони варять найшвидше — до 5 хвилин. Вони дорогі, десь по 100 гривень за кілограм. Прикрашають їх помідорами чері та салатом.

З локшини легко готувати холодні салати. Її відварюють, заправляють соєвим соусом, бальзамічним, винним або яблучним оцтом. Додають подрібнену зелень, відварені телятину, креветки, кальмари або лосось.

В "ОК-барі" запікають кролика у цукіні.

— 100 грам м'яса нарізую дрібними кубиками, щоб швидше приготувалося. Додаю подрібнені півморквини та цибулини. Усе тушкую на сковороді, на великому вогні. Доливаю 2 столові ложки червоного вина, 3 — курячого бульйону, один — соусу "Тириякі". Коли м'ясо майже готове, викладаю його у круглу форму, вимощену тонко нарізаним цукіні. Посипаю тертим сиром і прикриваю зверху кількома смужками кабачка.

На десерт кухар подає карамельний кошик. Він виглядає як скло. У ньому — малина, ожина, полуниця, манго. Коштує 120 грн.

— Такий посуд роблять із кондитерського цукру — ізомальту. Варять карамель і виливають на силіконовий килимок, де вона застигає. Гарячою її легко вигинати, надавати їй форми. З неї виливають вази, різні фігури, квіти. Вона менш солодка, аніж звичайний цукор. Але сильно липне до зубів.

Зараз ви читаєте новину «Гречані макарони варять до 5 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути