
— У дитинстві не хотіла їсти гарбуз. Бабуся мене обдурила. Зробила з гарбузової каші млинці. Сподобалися. Так полюбила цей овоч. По-справжньому осіннім рецептом вважаю тарт із гарбузом, — розповідає 23-річна Альона Гудзенко із міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Веде кулінарний блог в "Інстаграмі".
Для тіста тарту бере 200 г борошна, 100 г масла, 50 г цукру, цедру лимона, дрібку солі.
— Перемішую все, утворюючи крихту. Додаю 3–5 столових ложок води. Замішую тісто і кладу його в холодильник, — говорить Альона. — Гарбуз нарізаю кубиками, посипаю двома ложками цукру і дрібкою солі, трішки додаю олії. Це все загортаю у фольгу і запікаю при температурі 180 градусів, поки не стане м'яким, — 10–15 хв.
Для начинки бере 500 г запеченого гарбуза, два яйця, 100 г цукру, 250 г сметани, пакетик ванільного цукру, по 0,5 ч. л. кориці, імбиру й мускатного горіха, 1 ст. л. крохмалю просіяного.
— Перемелюю гарбуз у блендері чи пропускаю через сито. Додаю все, що приготувала для начинки та збиваю міксером. Після цього кладу тісто в форму, зверху — начинку. Вмикаю духовку на 180 градусів. Випікаю майже 45 хвилин до золотистої скоринки й загустіння начинки. Подаю до столу охолодженим.
Тарт смакує до чаю.
Коментарі