вівторок, 27 листопада 2007 16:50

Французький кондитер робив фігурки з карамелі

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Французький кондитер Вінсент Дебют на виставці ”Ресторан Експо Україна 2007” у Києві з карамельної кульки зробив золоту рибку
Французький кондитер Вінсент Дебют на виставці ”Ресторан Експо Україна 2007” у Києві з карамельної кульки зробив золоту рибку

— Години, наче хвилини, біля цього француза пролітають. Він так майстерно ліпить із карамелі! — 34-річна Людмила стоїть серед натовпу напроти вхідних дверей у виставочному комплексі "Київ Експоплаза". — Такі солодкі шедеври, що їсти шкода.

Людмила — кондитер. Вона другий день приходить на майстер-клас 25-річного Вінсента Дебюта із французького міста Діжон. Він прилетів на столичну виставку "Ресторан Експо Україна 2007". Із прозорої карамелі виготовив кольорові букети, фігурки закоханих у місячному сяйві, золоту рибку серед лілей. Їх розмістили на вітрині за склом. Але демонстрував француз не карамель, а формочки для неї від торгового дому "Афіна".

— Вінсент готує карамель із готової суміші. Порошок треба лише розігріти без води при 160 градусах, — розповідає 27-річна Юлія Месмер. Вона приїхала разом із французьким кондитером і була за перекладача. — З цієї суміші виходить прозора карамель. Якщо її разів десять розтягнути, карамель стане матовою.

Для кольору в карамель додають харчові барвники. Вінсент тримає її під лампою, щоб була м"яка. Ліпить з неї квіти, мов із пластиліну.

— Таку суміш удома не приготуєш, — додає перекладачка. — Вона пригоратиме і матиме інший колір.

Формочки, в яких видавлюють квіточки й пелюстки, зроблені з силікону. Кажуть, вони слугуватимуть вічно. Силіконову форму "Орхідея" торговий дім продає за 556 грн, "Листочок" коштує 192, "Пелюстка" — 220, харчові барвники — від 44 грн за 100 мл. Форми, що використовував Дебют, на виставці продали зі знижкою.

Зараз ви читаєте новину «Французький кондитер робив фігурки з карамелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути