четвер, 13 січня 2022 06:00

Еклери начиняють печінковим паштетом

Автор: фото надала Мирослава Крутій
  У печінковий паштет додають тушковану моркву й часник. Зберігають у скляних банках у холодильнику протягом тижня
У печінковий паштет додають тушковану моркву й часник. Зберігають у скляних банках у холодильнику протягом тижня

— Паштет з курячої печінки такий ніжний та ароматний, кращий за будь-яку іншу намазку, — розповідає 45-річна Мирослава Крутій зі Львова.

— Нарізую кубиками дві цибулини й обсмажую 3 хвилини на малому вогні. Додаю натерту морквину та чотири зубці часнику. Тушкую до готовності. На іншій сковороді 15 хвилин обсмажую кілограм курячої печінки. Змішую з овочами та вливаю 200 мілілітрів жирних вершків. Всипаю третину чайної ложки солі, перцю та дрібку мускатного горіха. Все збиваю до однорідності в блендері. Охолоджую та перекладаю в банки, закриваю пластмасовими кришками. Зберігаю в холодильнику. Такий паштет смакує з грінками, також ним можна начинити еклери.

— Печінковий рулет пам'ятаю з дитинства. Його готувала бабуся. Рецепт простий, але виходить смачно, — каже 37-річна Карина ДУБІНІНА з Києва.

— Очищую 500 грамів будь-якої печінки. Нарізую тонкими скибками по пів сантиметра й обвалюю з усіх сторін у борошні. Обсмажую на трьох столових ложках олії 20 хвилин. Дві очищені цибулини нарізую півкільцями й готую на окремій сковороді до золотистості. Разом із печінкою перекладаю в блендер. Додаю 70 грамів масла, третину чайної ложки солі та перцю, збиваю до однорідності.

Викладаю паштет на харчову­­ плівку у вигляді прямокутника. В середину — 100 грамів масла, нарізаного скибками. Скручую в рулет. Щільно загортаю в плівку, ставлю в холодильник на 3 години. Подаю нарізаним на листках салату. Прикрашаю маслинами чи оливками.

Цей рецепт відрізняється від кла­­­­­­­­­­­сичного. Бо я його допрацювала — додала гриби.

Обсмажую 20 хвилин на столовій ложці олії 250 грамів подрібнених печериць. 700 грамів курячої печінки нарізую скибками, цибулину — кубиками, моркву натираю. Об­смажую печінку 10 хвилин. Вливаю дві столові ложки коньяку та готую ще 5 хвилин. На окремій сковороді смажу до м'якості овочі. Змішую все та всипаю пів столової ложки солі та чверть — перцю. Перекладаю в блендер, додаю 100 мілілітрів жирних вершків, 100 грамів масла, чайну ложку меду. Збиваю до однорідності. Паштет перекладаю в банку й заливаю 50 грамами розтоп­леного масла. Так не обвітриться й виглядатиме апетитно.

Зараз ви читаєте новину «Еклери начиняють печінковим паштетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути