понеділок, 08 червня 2020 06:41

Для пирога з ревеню готують два види тіста

— Пиріг із ревеню добре підходить для домашнього чаювання, — каже 36-річна Світлана Мурашко з ­Луцька.

— Очищую та нарізаю 700 грамів ревеню. Заливаю склянкою води, доводжу до кипіння. Зливаю рідину, додаю 300–400 грамів цукру, сік лимона і варю приблизно 30 хвилин до густини джему.

Роблю пісочне тісто. 200 грамів масла і 100 грамів цукру розтираю, додаю жовток, 2—3 столові ложки ­сметани і 300 грамів борошна. Замішую і ставлю на годину в холодильник.

Для бісквітного тіста збиваю шістеро яєць, 150 грамів цукру і пачку ванільного цукру. Обережно вимішую, додаючи 100 грамів борошна та 50 грамів картопляного крохмалю.

У змащену маслом прямокутну форму викладаю розкачане пісочне тісто. Проколюю виделкою. Випікаю за температури 180 градусів 15–20 хвилин до утворення золотистого кольору. Виймаю і розкладаю охолоджений джем, заливаю бісквітним тістом. Ставлю в духовку ще на 15–20 хвилин. Готовність перевіряю дерев'яною паличкою.

Зараз ви читаєте новину «Для пирога з ревеню готують два види тіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути