— Пиріг із ревеню добре підходить для домашнього чаювання, — каже 36-річна Світлана Мурашко з Луцька.
— Очищую та нарізаю 700 грамів ревеню. Заливаю склянкою води, доводжу до кипіння. Зливаю рідину, додаю 300–400 грамів цукру, сік лимона і варю приблизно 30 хвилин до густини джему.
Роблю пісочне тісто. 200 грамів масла і 100 грамів цукру розтираю, додаю жовток, 2—3 столові ложки сметани і 300 грамів борошна. Замішую і ставлю на годину в холодильник.
Для бісквітного тіста збиваю шістеро яєць, 150 грамів цукру і пачку ванільного цукру. Обережно вимішую, додаючи 100 грамів борошна та 50 грамів картопляного крохмалю.
У змащену маслом прямокутну форму викладаю розкачане пісочне тісто. Проколюю виделкою. Випікаю за температури 180 градусів 15–20 хвилин до утворення золотистого кольору. Виймаю і розкладаю охолоджений джем, заливаю бісквітним тістом. Ставлю в духовку ще на 15–20 хвилин. Готовність перевіряю дерев'яною паличкою.
Коментарі