Ексклюзиви
понеділок, 29 лютого 2016 00:20

Цибулиння та чай надають рибі смак копченої

Автор: ФОТО з сайта www.edimdoma.ru
  Скумбрію тримають у чайному розсолі три доби
Скумбрію тримають у чайному розсолі три доби

— Копчену рибу важко на­звати корисною, та інколи хочеться скуштувати чогось "із димком". Купую морожену рибу й сама мариную в чайному розсолі, — каже 47-річна Зоя Батюх із села Стара Чортория на Житомирщині. — Особливо смачна приготовлена таким способом скумбрія. Хоча для домашнього копчення підходить також оселедець, мойва, салака.

Наливає в каструлю літр води, ставить на плиту. Додає чотири столові ложки солі, по дві столові ложки чорного чаю й цукру. Промиває дві великі жмені цибулиння. Кидає в каструлю. Доводить до кипіння й варить 10 хв. на малому вогні. Закриває кришкою, залишає холонути. Готовий розсіл проціджує.

Дві скумбрії розморожує, чистить і відрізує голови. Кладе в глибоку миску, заливає розсолом і ставить під прес. Тримає в холодильнику три доби. Виймає рибу, миє в проточній воді. Змащує скумбрію олією й загортає в пергамент.

— Риба смачна і без "рідкого диму". Зберігати її можна не більше трьох діб, — каже Зоя Батюх.

Зараз ви читаєте новину «Цибулиння та чай надають рибі смак копченої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути