— Наваристим виходить курячий суп із корицею. Підглянула його в Чехії, коли їздила на заробітки. Брати можна будь-які частини курки. Із зелені — кінзу або петрушку, — розповідає киянка Анастасія Тернова, 29 років. — Не треба боятися, що суп буде пахнути випічкою. Він просто стане ароматнішим та з незвичним присмаком.
Заливає водою чотири курячі стегна й додає очищену цибулину, лавровий лист, паличку кориці й п'ять горошин запашного перцю. Доводить до кипіння і варить 20 хв. Виймає стегна, а бульйон проціджує й знову переливає в каструлю. Чистить чотири картоплини й три морквини. Картоплю ріже кубиками, моркву — соломкою. Додає їх у бульйон і доводить до кипіння. Варить овочі до напівготовності. Повертає курку, солить і присмачує чорним меленим перцем. Доводить страву до готовності й знімає з вогню. Додає пучок посіченої петрушки та перемішує. Розливає у тарілки й подає.
Коментарі