
Штучну червону ікру виготовляють із морських водоростей та м"яса катрана (акули). Коштує 20–25 грн за 200 г. Якісний продукт складно відрізнити від натурального.
Киянка Ліліана Філатова, 23 роки, готує делікатес у домашніх умовах за півтори години. Дівчина каже, що рецепт простий: продукти продаються на будь-якому базарі. Треба взяти два середніх за розміром оселедця або філе (близько 500 г), два гострі плавлені сирки, 200 г вершкового масла та дві-три великі морквини.
— Є кілька рецептів штучної ікри. Я вибрала найпростіший, — розказує Ліліана. — Цю страву може приготувати кожна господиня — навіть без особливих кулінарних здібностей.
Спочатку треба відварити моркву. Розібрати рибу, маленькі рибні кісточки у страві не відчуватимуться. Масло і плавлені сирки ріжуть на шматочки. Перемелюють на м"ясорубці разом із морквою. Маса має бути перемелена грубо, тому не слід використовувати кухонний комбайн чи блендер. Усе добре перемішати. Можна додати червоний перець. Поставити на 20 хв. у холодильник.
Масло та плавлені сирки ріжуть на шматочки
Дрібні шматочки оселедця з маслом і сирком смакують як червона ікра. Варена морква не дає яскравого кольору — страва матиме жовтогаряче забарвлення. Тому до неї треба додати харчові барвники. Півкілограма домашньої ікри обійдеться у 24 грн.
Ще один рецепт цієї страви: закип"ятити півтори склянки води, додати чайну ложку солі, чотири столові ложки манної крупи. Помішувати, доки не загусне. Потім охолодити. Розтерти масу з великою ложкою рибного фаршу (бажано з оселедця), додати 100 г олії, одну порізану морквину та чайну ложку оцту або свіжого лимонного соку.
Коментарі
1