Середа, 07 березня 2007 18:10

Червоне сало готують три години

Киянка Олександра Власнюк, 52 роки, любить частувати рідних смачними стравами. Червоне сало — одна з фірмових. Рецепт привезла з Закарпаття. Там має родичів по матері.

— Купую півкілограма просоленого або копченого сала, — розповідає жінка. — Заливаю холодною водою й варю годину на малому вогні, щоб стало пом"якшим.

Тим часом Олександра Михайлівна чистить головку часнику, висипає в тарілку молотий солодкий червоний перець.

— Раніше до столиці його майже не привозили. Нам родичі передавали з Закарпаття. Там люблять угорську кухню, де шанують солодкий червоний перець, — розповідає Власнюк.

Відвареному салу господиня дає трохи охолонути. Потім шпигує його часником та змащує сантиметровим шаром червоного перцю. І ставить у холодильник на дві години.

Охолоджену страву нарізають тоненькими довгими шматками. Подають як холодну закуску.

Зараз ви читаєте новину «Червоне сало готують три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі