Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2019 07:50

Японські пельмені підсмажують до рум'яної скоринки

Автор: ecotopia.ru
  Начинку в японські пельмені найчастіше готують її з фаршу й овочів
Начинку в японські пельмені найчастіше готують її з фаршу й овочів

— Вирішила для різноманіття приготувати японські пельмені ґедза. Чоловікові та дітям сподобалося. Начинку в них можна робити різну. Найчастіше готують її з фаршу й овочів. Буває з морепродуктів. Але мої більше люблять м'ясну, — каже 37-річна Тетяна Ларіонова з Одеси.

Для тіста на ґедза використовує дві склянки борошна, 200 мл води й 1/2 ч. л. солі. Для м'ясної начинки бере 500 г нежирного фаршу, 200 г пекінської капусти, корінь імбиру завдовжки 4 см, ріпчасту цибулину, п'ять зуб­ців часнику, пучок зеленої цибулі, по 1 ст. л. крохмалю й води, 1/2 ч. л. цукру, соєвий соус, сіль і перець за смаком.

— У теплу воду вкидаю сіль. Розмішую і виливаю в посудину з просіяним борошном. Замішую круте тісто. Замотую в плівку і кладу в холодильник на годину.

Листя пекінської капусти дрібно шинкує. Корінь імбиру й часник натирає на тертці. Подрібнює ріпчасту й зелену цибулю. Останню без білої частини. Поєднує все це з фаршем. Додає воду й цукор, солить, перчить. Добре вимішує.

— Тісто розкачую максимально тонко. Вирізаю з нього кола діаметром приблизно 7–8 сантиметрів. Хто любить мініатюрні, можна робити менші.

У центр кожного кладе начинку. Змащує краї тіста водою, щоб краще заліплювалося. Складає навпіл. Защипає у формі півмісяця, збираючи тісто складками.

— На дно сковороди викладаю сирі ґедза. Заливаю їх до половини гарячою водою. Накриваю кришкою й пропарюю на середньому вогні 5–7 хвилин. Коли вся волога випарувалася, наливаю в сковороду трохи олії. В ідеалі треба кунжутна, але якщо немає — можна замінити.

Підсмажує ґедза з ­однієї сторони до рум'яної, хрусткої скоринки. Перед подачею посипає подрібненою зеленою цибулею. Подає ґедза із соєвим соусом.

Зараз ви читаєте новину «Японські пельмені підсмажують до рум'яної скоринки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути