— Для мене печені яблука — смак дитинства, — каже 36-річна Надія Власюк з Івано-Франківська. — Готую їх із вівсянкою й горіхами. Гарний варіант для сніданку чи солодкого столу для дітей.
Два великі яблука розрізаю навпіл, виймаю серцевину. Кроплю лимонним соком. Подрібнюю по столовій ложці мигдалю й фундука. Додаю 2 столові ложки вівсяних пластівців, чайну ложку родзинок і дрібку кориці. Вкидаю 5 столових ложок меду і ретельно змішую.
Начиняю половинки яблук. Ставлю у духовку, розігріту до 180 градусів. Печу 20 хвилин. Прикрашаю половинкою волоського горіха, м'ятою і цукровою пудрою. Можна полити медом або розтопленим шоколадом. Найкраще смакують теплі.
Коментарі