— Ці ласощі відкрила для себе нещодавно. Вони якось у магазині продавалися, купила з цікавості. Так сподобалися, що тепер регулярно вдома готую, — розповідає 34-річна Тетяна Вузьколап із Києва.
Бере 300–400 г яблук, вливає 2 ч. л. лимонного соку, додає корицю й ванілін. Фрукти миє й нарізає тонкими скибками.
— Товщина шматочків — 2–3 міліметри. Обприскую скибки соком лимона. Це завадить їм потемніти.
Застеляє деко пергаментним папером й викладає на нього одним шаром яблука. Посипає корицею і ваніліном. Духовку розігріває до 150 градусів.
— Для початку ставлю чипси на півгодини. Потім перевіряю: якщо не підсушилися, повертаю у духовку знову.
Для досушування температуру зменшує до 100°С.
— Перевіряю на готовність кожні 5 хвилин. Витягати можна, коли чипси стануть хрумкими.
Коментарі