Пиріг із цукіні нагадує квітку

Автор: ФОТО НАДАЛА Інна ГОЛОБІАНІ
  Бортики пирога начиняють курячим фаршем. Середину змащують сирною масою. Страву випікають 30–40 хвилин
Бортики пирога начиняють курячим фаршем. Середину змащують сирною масою. Страву випікають 30–40 хвилин

— Можливо, нікого не здивую цим пирогом. Але раджу скуштувати, — каже 40-річна Інна Глобіані із Дубна Рівненської області.

— Для приготування використовую магазинне листкове тісто. Як маю час — готую домашнє. Розкачую тісто у круг. Проколюю виделкою на відстані 8–9 сантиметрів від краю. Змащую форму для запікання маслом. Викладаю тісто, формую бортики. По колу викладаю 400 грамів курячого фаршу, приправленого дрібкою солі та перцю. Загортаю краями тіста. Нарізую цей бортик на шматки по 3 сантиметри. Вивертаю кожен назовні так, щоб було видно начинку.

Окремо змішую 100–150 грамів вершкового сиру, дрібку солі й перцю, суміш італійських трав, зубець вичавленого часнику та кілька стебел подрібненої молодої цибулі. Листкове тісто прямокутної форми нарізую на довгі смужки завширшки 4 сантиметри. Їх викладаю колами в середині пирога і змащую сирною масою. Вони слугуватимуть підтримкою для цукіні. Його нарізую тонкими кружальцями й тісно викладаю на смужки тіста. Роблю стільки рядів, доки не заповню середину пирога. Має вийти як квітка. В центрі викладаю "троянду" з помідора. Пиріг печу в розігрітій до 180 градусів духовці 30–40 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг із цукіні нагадує квітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути