"Гості в захваті від смаку цих кабачків"

Автор: ФОТО НАДАЛА ТАМАРА БОНДАРЕНКО
  Кабачкові рулети консервують із лавровим листом, часником і чорним перцем
Кабачкові рулети консервують із лавровим листом, часником і чорним перцем

— Такої закрутки ви точно не куштували. Коли ставлю на стіл — гості в захваті від смаку та подачі цих кабачків, — розповідає 52-річна Тамара БОНДАРЕНКО з Києва. — Рецепт розрахований на дві 700-грамові банки.

— Овочерізкою нарізую тонкими пластинами три середні кабачки й чотири огірки. Натираю морквину, як для салату по-корейськи. На шматок кабачка викладаю огірок і скручую в рулет. В банку додаю зубець часнику, лавровий лист, три горошини чорного перцю та моркву, вливаю чайну ложку олії. ­Заповнюю рулетами.

Для маринаду літр води, столову ложку солі, три столові ложки цукру та 40 мілілітрів 9-відсоткового оцту доводжу до кипіння та проварюю пів хвилини. Заливаю банки з овочами до верху й накриваю кришками. В каструлю з кухонним рушником ставлю банки. Наливаю води, щоб доходила майже до горловини банки, але не покривала її. Стерилізую 10 хвилин з моменту закипання. Тоді закручую кришками.

Якщо полюбляєте ситніші закрутки, раджу приготувати салат з кабачками, рисом і перцем.

Нарізую 600 грамів цибулі невеликими смужками. Обсмажую на 180 мілілітрах олії до напівпрозорості. Вкидаю 600 грамів натертої на крупній тертці моркви й готую 10 хвилин. Поєдную із 600 грамами болгарського перцю, подрібненого середніми кубиками й об­смажую до готовності. Викладаю в каструлю 1300 грамів помідорів без шкірки. Додаю засмажку й готую на малому вогні. Всипаю по дві з половиною столової ложки солі та цукру. Коли помідори пустять сік, вкидаю 2,5 кілограма подрібнених кубиками кабачків. За 15 хвилин всипаю 250 грамів довгозернистого пропареного рису, п'ять зубців вичавленого часнику та три столові ложки 9-відсоткового оцту й перемішую. Салат розкладаю в стерилізовані банки та закриваю кришками.

Зараз ви читаєте новину «"Гості в захваті від смаку цих кабачків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути