— Експериментую з кухнями світу. Дійшла до єгипетських страв. Готувала фітир — сирний і запашний пиріг, — каже киянка 47-річна Ірина Гунчак.
— Для тіста розчиняю чайну ложку сухих дріжджів у 200 мілілітрах теплого молока. Додаю яйце та по половині чайної ложки солі й цукру. Поступово всипаю 300 грамів борошна, може бути більше. Замішую м'яке тісто. Розділяю на більшу й меншу частини. Кожну тонко розкачую у пласт. Щедро змащую маслом кімнатної температури. У мене пішло близько 120 грамів. Скручую в рулети, а їх — у "равлики". На 3 години ставлю у холодильник, щоб масло добре застигло.
Потім меншу частину тіста розкачую у круг до 30 сантиметрів у діаметрі і викладаю начинку.
Для начинки беру по 100 грамів тертого адигейського та будь-якого твердого сиру, стільки ж фети. Розмішую, вбиваю яйце, додаю 100 грамів кропу й чайну ложку сушеного часнику.
Більшого "равлика" розкачую до 35 сантиметрів у діаметрі. Накриваю ним начинку, загортаючи краї під перший корж.
Змащую жовтком з молоком. Проколюю виделкою по всій площі.
Ставлю в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. За 20 хвилин прикриваю фольгою, тому що пиріг швидко рум'яниться.
Ще готую солодкий варіант такого пирога. Начиняю густим заварним кремом.
Коментарі