пʼятниця, 15 вересня 2017 11:30

Українські збройні сили зайняли 30-те місце в рейтингу найкращих армій світу

Неділя, 3 вересня, 14:50

Близько сотні учасників Революції гідності підпалюють автомобільні шини перед входом у меблевий магазин "Емпоріум" на вулиці Грушевського, 4, у Києві. Вітрини обписують: "Тут був Майдан, і він буде вічно", "Повага до історії", розбивають скло. Поліцейські нікого не затримують.

Напередодні власник крамниці 46-річний Іван Доценко наказав зафарбувати на фасаді портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки й Івана Франка. Їх намалювали під час протистоянь 10 січня 2014-го в образах революціонерів. Графіті називати іконами революції.

– Не треба підносити трафаретне мистецтво в ранг творів. Це типовий стріт-арт. Такий час від часу видаляють комунальні служби, – каже Іван Доценко.

Столична прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення графіті.

Автор малюнків під ніком Sociopath пообіцяв відновити портрети

Автор: Уніан
  Чоловік пише біля меблевого магазину ”Емпоріум” на вулиці Грушевського, 4, у Києві. Також люди обмальовують вітрини крамниці.  Так протестують проти керівника закладу Івана Доценка. Напередодні він наказав зафарбувати на стіні магазину портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка. Вони були зроблені під час Революції гідності
Чоловік пише біля меблевого магазину ”Емпоріум” на вулиці Грушевського, 4, у Києві. Також люди обмальовують вітрини крамниці. Так протестують проти керівника закладу Івана Доценка. Напередодні він наказав зафарбувати на стіні магазину портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка. Вони були зроблені під час Революції гідності

А в цей час:

– Ідіот! Що ти наробив! – кричить полтавець 53-річний Володимир Легкий на сина Іллю, 28 років.

Той палить на подвір'ї речі померлої півроку тому баби. Зокрема – Євангеліє 1827 року.

Володимир Вікторович виливає на вогонь відро води. Витягає рештки книги. Кидає ними у сина.

– Речі матері перевезли із села пару місяців тому. Думали розібрати все, але руки не доходили. Синок допоміг, – говорить Володимир Легкий. – Поки з жінкою їздили у справах, зібрав бабині речі й почав палити. Глянути на книжки розуму не вистачило. Євангеліє було цінне. Його ще моїй бабі подарувала поміщиця, в якої працювала кухаркою.

Харків'янка 33-річна Вікторія Мироненко витирає кров з обличчя. Сідає на лавку біля під'їзду 9-поверхівки. У жінку влучило яблуко, яке кинули із сьомого поверху.

Вікторія просить чоловіка Сергія спуститися. Він бере дружину під руку, заводить у квартиру, оброблює розсічення перекисом і зеленкою.

– Побачила, як сусід 15-річний Дмитро із другом викинули з балкона пакет зі сміттям. Накричала. Вони сховалися. А яблуко кинули, коли вже підходила до під'їзду, – каже Вікторія. – Відчула сильний удар у голову, в очах потемніло. Зараз легше. Запаморочення й нудоти не відчуваю.

Увечері Сергій на вулиці зустрічає батька Дмитра. Той обіцяє покарати сина.

– Доросла жінка, а поводиться, як дитина, – 27-річна Олена Борисюк із Дніпра піднімає килимок перед входом своєї квартири.

Вимітає перемотане ниткою волосся, яєчну шкаралупу та дві голки. Їх підкинула колишня подруга Валентина.

– Чотири місяці тому я почала зустрічатися з Денисом. До того дружили, разом гуляли, ходили на концерти. А як почали стосунки, виявилося, що і Валя у нього закохана, – розповідає Олена. – Ходить до ворожок, порчі замовляє. Постійно находжу біля квартири якийсь непотріб. Валя визнає, що це вона робить. У соцмережі пише, що наслала мені хворобу. Не вірю в це. Моїй бабі в молодості теж підкидали різне через чоловіка. І нічого. Прожила 87 років.

  Президент Петро Порошенко підписав закон про посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу. Порушникам загрожує штраф до 8,5 тис. грн, піврічний арешт або до трьох років в’язниці.  ”Якщо начальник повісився на дубі, це ще не привід для підлеглих вирубати всі дуби”, – каже художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Президент Петро Порошенко підписав закон про посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу. Порушникам загрожує штраф до 8,5 тис. грн, піврічний арешт або до трьох років в’язниці. ”Якщо начальник повісився на дубі, це ще не привід для підлеглих вирубати всі дуби”, – каже художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

44 українці зникли в анексованому Криму з 2014 року. До 38 випадків причетна окупаційна влада півострова, кажуть в громадській організації "Крим.SOS".

28 людей позбавили українського громадянства з початку року – указами президента Петра Порошенка. Усі внесли недостовірні дані в анкети, які оформляли для отримання паспорта. Серед них – екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної держадміністрації Міхеіл Саакашвілі.

22 900 російських військо­во­службовців перебувають в окупованому Криму. Мають 113 літаків, 58 вертольотів, по 30 танків і бойових кораблів.

"Раніше, якщо люди розмовляли українською мовою в Києві, Харкові чи Кривому Розі, – їх вважали націоналістами. А якщо вони ще й хотіли, аби їм відповідали українською, то одразу ставали нацистами й расистами. Щонайменше фашистами", –

Василь Шкляр, письменник

1 109 049 біометричних закордонних паспортів замовили українці з 11 червня цьогоріч – дня, коли почав діяти безвізовий режим.

Кілька років тому побився з дільничним села, де живе баба. Увечері повертався з дівчиною від гостей, а п'яний інспектор почав до неї чіплятися. Вдарив його в обличчя, він дав здачі. Перехожі розборонили нас. Наступного ранку міліціонер приїхав на машині й у формі. Думав, арештує мене. А він кілька разів вибачився, подарував пляшку коньяку й торт.

Віталій Харченко

Знайомий працює далекобійником. Минулого тижня дорогою до Харкова зняв на телефон, як водій джипу на ходу займається сексом із повією. Той помітив, почав сигналити, щоб спинився. Попросив видалити відео за тисячу гривень. Не хочу, аби воно десь спливло, пояснив. Знайомий видалив.

Микола Рибалко

Чоловік подруги 15 років зводив будинок під Чорноморськом Одеської області. Вклав кілька сотень тисяч гривень. Планував жити там із сім'єю, забрати батьків. 2013-го мали в'їжджати. Але за тиждень до новосілля стався зсув ґрунту і дім розвалився. Родина досі не відійшла від того, чоловік запив. Тричі лікувався від алкоголізму.

Ольга Коробко

Найвищу дерев'яну дзвіницю у Європі відкрили на горі Діл біля села Недільна Старосамбірського району Львівської області. Конструкцію назвали "Вежа пам'яті". Заввишки 43 м, над рівнем моря – 907 м. Установили в пам'ять про бійців Української повстанської армії, які загинули на горі під час бою з німцями у Другій світовій війні.

У російській республіці Дагестан убили офіцерів кримського спецпідрозділу "Альфа" Олександра Байбутлова й Дениса Ракицького. Обоє служили в українській Службі безпеки, після окупації півострова перейшли на бік РФ. На околиці міста Хасав'юрт їх розстріляли партизани, які борються за незалежність від Росії.

15 вересня в Полтаві гурт "Океан Ельзи" відіграє концерт. Потім беруть паузу майже на рік – до 24 серпня 2018-го.

Легкий переносний ракетний комплекс "Корсар" прийняли на озброєння Збройних сил України. Його розробили в конструкторському бюро "Луч". Комплекс дозволяє вести вогонь по техніці противника на відстані до 2,5 км. Оснащений лазерним прицілом.

303 компанії в Україні має мільярдер Рінат Ахметов. Серед найвідоміших – Нафтогазвидобування, Укртелеком, телеканал "Україна", енергетична компанія "ДТЕК". 76 фірм належать президенту Петрові Порошенку, 72 – Дмитрові Фірташу.

Українські збройні сили зайняли 30-те місце в рейтингу найкращих армій світу, за версією міжнародної організації Global Firepower. Усього в списку 133 держави. Найсильнішою армією експерти визнали США, на другому місці – Росія. У першій десятці – Велика Британія, Японія, Туреччина. Німеччина, Єгипет.

Росія виступила в ролі ґвалтівника-імпотента

В Україні Росія програла все. "Русский мир" згадувати вже непристойно. Ідеологема зазнала дві метафізичні поразки. Вона була відкинута переважною більшістю російського населення України й не отримала серйозної підтримки в РФ. У фашистської "еліти" не виявилося фашистського народу. Промениста Новоросія стиснулася до сепаратистського огризка, що Кремль намагається впихнути назад в Україну. Кримнаш стає валізою без ручки.

Україна пішла назавжди. З нею – весь пострадянський простір. Чвертьстолітні колективні крики про приниження стали самоздійснюваним прогнозом. Росія виступила проти України в ролі ґвалтівника-імпотента.

Андрій ПІОНТКОВСЬКИЙ, російський політолог

У прокуратурі ніхто не працює за зарплату

В української еліти недостатньо політичної волі, щоб викорінити корупцію. Немає поняття загального блага, дбають лише про особисте. У прокуратурі ніхто не працює за зарплату. Як наслідок, маємо країну хаосу й негараздів. Риба гниє з голови. Все починається зверху – від президента, Верховної Ради, уряду. Один контролює іншого. Якщо 5–10 найвпливовіших людей із верхівки домовляються про корупційний консенсус, то і процвітає корупція.

Юрій РОМАНЧУК, політичний експерт

Наступнику Гонтаревої буде легше

На слуху кілька претендентів на посаду керівника Національного банку. Найчастіше згадують голову "Райффайзен банку Аваль" Володимира Лавренчука. Вибиратиме президент. Для нього визначальними будуть не професійні якості й незалежність кандидата, а особиста лояльність до Петра Олексійовича.

Голова НБУ повинен уміти казати "ні". Щоб нардепи не ходили до нього, як у касу взаємодопомоги. І він не став "городнім лякалом" для українців, як Валерія Гонтарева. Треба спілкуватися із суспільством, не допускати стрибків гривні, налагодити стосунки з урядом. Наступнику Гонтаревої буде простіше. Бо їй вдалося вирішити проблему з великою кількістю кишенькових банків.

Олег РИБАЧУК, колишній віце-прем'єр

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Матір працює у шкільній їдальні. Щодня приносить додому котлети, ковбаси, сосиски, смажену рибу, крупи. Економимо до 2 тисяч гривень у місяць.

Володимир, 18 років, Полтава

 

Однокласник Дмитро гвіздками прибив кота до шкільної дошки. Той здох. Після того в класі не проводили заняття, бо туди боялися заходити. Дмитра вигнали зі школи, більше його не бачив. Матір віддала його в психлікарню, кажуть.

Олеся, Харків

Друг переїжджав жити у США. Оформив документи на перевезення своєї вівчарки Рекса. Пес полетів, а господаря затримали в аеропорту. Бо банк подав на нього в суд. Доки півроку вирішував проблему, Рекс жив у американському притулку.

Соломія Краснова, Кропивницький

Доньці моєї знайомої – 26 років. Але вона досі не відпускає її саму до лікарів. Навіть до гінеколога. В усі кабінети ходять разом. Хвилюється, що дівчині призначать непотрібні препарати, свариться з лікарями.

Ірина, Полтава

Кум живе біля кордону з Польщею. Щоранку їде до контрольно-пропускного пункту й займає чергу. Потім пропонує викупити його місце водіям, які стоять позаду. Кількасот гривень за день заробляє легко.

Олег, 29 років

Півроку працював будівельником у Франції. Познайомився з вірменином, який продавав парфуми утричі дешевше, ніж у магазинах. Мовляв, має знайомих на підприємстві-виробнику. Купив у нього десяток флаконів – для себе, дружини, дітей. За день до від'їзду вірменина арештувала поліція. Він грабував парфумерні магазини, виявилося.

Михайло, 47 років

Зараз ви читаєте новину «Українські збройні сили зайняли 30-те місце в рейтингу найкращих армій світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути