четвер, 04 березня 2021 09:54

Раніше готелі не брали клієнтів, які ховаються від закону. Зараз погоджуються

У Таїланді працівники сфери туризму отримуватимуть половину зарплати з бюджету. На час пандемії матимуть субсидію на комунальні послуги. Банкам заборонили два роки штрафувати їх за несплату кредитів

Вісар САМАЇ, 47 років, власник готелю, Паттайя:

– Влада не має розумного рішення стосовно туристів. Мальдіви дозволили в'їжджати із свіжими тестами на коронавірус. У нас іноземців відправляють на карантин. Звісно, людина не хоче за чималі гроші сидіти в готелі.

Ми пропонуємо розкішні номери з басейнами, де можна перебути карантин. Але гості прагнуть вечірок і тусівок. Сюди їдуть за таким відпочинком.

Паттайя популярна серед тих, кому треба сховатися від закону. Там можна зробити нові документи та спокійно доживати. Але виготовлені тут паспорти ми впізнаємо. Раніше частина готелів і власників квартир принципово не мали справи з такими клієнтами. Зараз погоджуються. Поліцейські беруть менші хабарі за те, щоб їх не помічати.

Автор: gettyimages.com
  Туристи катаються на слонах у парку поблизу міста Аюттхая в Таїланді у червні торік. Влада дозволила відкрити заповідники і розважальні центри за умови дотримання вимог карантину. В Аюттхая понад сотню тварин передали фермерам через нестачу кормів. Слон щодня споживає 200 кілограмів рослинної їжі
Туристи катаються на слонах у парку поблизу міста Аюттхая в Таїланді у червні торік. Влада дозволила відкрити заповідники і розважальні центри за умови дотримання вимог карантину. В Аюттхая понад сотню тварин передали фермерам через нестачу кормів. Слон щодня споживає 200 кілограмів рослинної їжі

Тім САЙВАК, 29 років, ветеринар, Паттайя:

– У місцевому центрі для слонів тварини падають від виснаження. Їм дають чверть необхідної їжі. Нормальний раціон не можуть забезпечити навіть вагітним самицям. Грошей немає. Волонтерської допомоги – теж. Люди працюють без оплати, але так вічно тривати не може. У нашого прибиральника четверо дітей. Він отримував зарплату і ще стільки ж – чайовими. Слони люблять, коли їх чухають шваброю. Це видається кумедним. Відвідувачі за це видовище добре платили.

Якщо не з'являться туристи, кількох слонів доведеться приспати. Активісти збирали гроші в інтернеті, проте постійної допомоги ніхто не гарантує.

Дружина працювала масажисткою у Спа-салоні. Тесть возив туристів з аеропорту. Мати була кухарем у ресторані готелю. Ми всі без роботи. Позаторік я взяв у кредит машини собі й дружині. Не уявляю, чим віддавати.

Лія АМАНДАС, 38 років, туристичний агент, Пхукет:

– Позаторік країну відвідали 40 мільйонів туристів. Привезли кілька мільярдів доларів. Багато людей жили завдяки цьому бізнесу.

Торік приїхали до 7 мільйонів іноземців – найменше за десятиріччя. Цього року влада не розраховує й на п'ять.

Насамперед вакцинуватимуть працівників курортів. Тоді можна буде послабити карантин. Офіційна кількість хворих і померлих не дуже висока, але в нас проблеми з тестуванням. Якщо зарано відкриємо кордони й почнеться колапс медичної системи, це зашкодить туризму ще більше.

Двоюрідний брат працює рикшею (тягне пасажира чи двох на візку. – Країна). За минулий місяць заробив 12 доларів. Торік у сезон міг мати кілька сотень.

Діана МЕЙСЕР, 30 років, перекладачка, Лондон, Велика Британія:

– П'ять років приїжджаємо зимувати в Таїланд. Були готові до карантину. Власник готелю зробив нам велику знижку. Його дружина приносила свіжі фрукти, грошей не брала.

Проблеми почалися, коли в чоловіка піднялася температура. Його закрили в інфекційному боксі, хоча це виявилася застуда. Ніякого лікування не було. Нас із сином також відправили на карантин. Матимемо проблеми з поверненням додому. Нас попередили, що потрібні будуть ізоляція й додаткові тести. За них доведеться платити. Не знаю, чи готова я проходити через це наступного року.

60 доларів коштує їжа для слона на день. В Асоціації захисту слонів Таїланду готові забрати виснажених від голоду тварин із курортів у ветеринарну лікарню в Суріні

Зараз ви читаєте новину «Раніше готелі не брали клієнтів, які ховаються від закону. Зараз погоджуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути