вівторок, 14 липня 2020 16:39

Почалася паніка. Пішли чутки, що закінчуються їжа й вода

Після спалаху епідемії коронавірусу порти не приймали лайнерів, що були в рейсах. Пасажири позиваються до круїзних компаній. Хочуть повернути вартість турів.

Корабель Pacific Princess вирушив у січні із США в 111-денну навколосвітню подорож. У середині березня їм відмовили всі порти. Пасажири змогли вийти в австралійському Перті й літаком повернулися додому. Туроператор обіцяв відшкодувати кошти тим, хто згодиться покласти їх на рахунки компанії для майбутніх мандрівок

Герт МАННЕР, 62 роки, економіст, Берлін, Німеччина:

– Донька з подругами поїхала подорожувати Індією. Торік загинула її старша сестра по матері. Важко пережила. Коли почалась епідемія, не могли її знайти. Мобільний був відключений. Виявилося, застряла без грошей у якомусь селі. Стара жінка годувала її три тижні. Потім вдалося написати мені. Надіслав тисячу євро, але їх не було де зняти. Написали в посольство. Там теж не допомогли.

Виїхала, коли послабили карантин. Закупила продуктів і залишила жінці 100 доларів. Та відмовлялася. Казала, що не заслуговує на таку суму.

Автор: reuters
  Родичі розмовляють по телефону з пасажирами лайнера Diamond Princess у порту Йокогами, Японія. 3711 осіб на борту перебували на карантині 27 днів через інфікованих коронавірусом
Родичі розмовляють по телефону з пасажирами лайнера Diamond Princess у порту Йокогами, Японія. 3711 осіб на борту перебували на карантині 27 днів через інфікованих коронавірусом

Міа ЛОУЛІ, 38 років, співачка, Лас-Вегас, США:

– Замість заповісти гроші нам із братом, мати купила по навколосвітній подорожі. Я хотіла відмовитися, бо не маю житла й сама виховую дитину. Але тоді багато втратила б.

Поїхали з донькою на Pacific Princess. Мали хороші місця. На борту – кілька сотень людей. Цікаво. А потім закрили кордони – нам відмовили Балі, Синґапур, Таїланд. На борту запанікували. Пішли чутки, що закінчуються їжа й вода.

Додому вилетіли з Австралії, були безкоштовні рейси. Повернули кошти за обидва тури й багаж. У чаті інші пасажири пишуть, що таких одиниці.

Познайомилися з 76-річною парою. Були на лайнері уп'яте – подорожували на кожну 10-ту річницю весілля. Казали, хочуть плисти у новий тур, щойно це стане можливим. Їм повернули гроші на рахунки компанії. Але жінка померла від коронавірусу.

Наталі РАНТЕР, 30 років, дієтолог, Париж, Франція:

– Опинилися в іспанському готелі, де у двох покоївок знайшли коронавірус. Нас не випускали шість тижнів. Спершу говорили, що перебуватимемо безкоштовно. Але, коли закінчилися проплачені дні, стали гірше годувати. За деякі страви просили доплату.

Наприкінці другого тижня майже не прибирали в номерах. Бракувало персоналу: нових не брали, а оформлені – хворіли.

Колега відпочивала в Єгипті. Там попросили доплатити невелику суму за фрукти й прибирання. Можна було викликати косметолога чи масажиста. Приходили в захисних костюмах. У басейн чи бар виходити заборонили.

Знайомі чоловіка не можуть вилетіти з Мальдівів. Живуть у готелі безкоштовно. Але можуть втратити роботу.

Чейз АРАТТАНГА, 46 років, юрист, Маніла, Філіппіни:

– У транзитній зоні Гонконгу застряли на три дні. Нас були готові випустити, але Маніла боялася приймати літак. Ми повернулися з Канади. На борту вірус знайшли у майже десятка людей.

Нам розповіли про чоловіка, якого місяць не випускали. Хотів потрапити до В'єтнаму. Перевіряв на сайтах новин – повернутися йому вдалося ще через два місяці. Пропонували інші варіанти, але відмовлявся йти з аеропорту.

Брат не може зійти на берег із риболовецького човна. У них у всіх позитивні експрес-тести. Коли почали одужувати, вантажник захворів повторно.

У новинах просили підтримувати сезонних працівників. Є організації, що розвозили безкоштовну їжу. Багато людей залишилися взагалі без грошей.

37 000 доларів коштувала подорож на Pacific Princess. Додатково треба було сплачувати за покращену каюту й надлишковий багаж

Зараз ви читаєте новину «Почалася паніка. Пішли чутки, що закінчуються їжа й вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути