четвер, 28 травня 2020 16:19

План виходу з карантину є для всіх, окрім культури

25 українських міст узяли участь в акції "Стоп культурний карантин". 12 травня, о 22:00, увімкнули спрямовані в небо промені світла. Зокрема, 20 – у столиці. Загалом задіяли 5400 світлових приладів. У такий спосіб представники креативних індустрій закликали владу розробити план виходу з карантину для сфери культури. Онлайн-трансляцію у Facebook подивилися близько 135 тис. людей.

Автор: REUTERS
 

"Якщо нас не чують, то побачать, – заявили організатори, музичний форум Kyiv Music Days. – Ресторанам дозволили літні майданчики та їжу на виніс. Перукарням – попередній запис і чіткі вимоги соціальної дистанції. План виходу з карантину є для всіх галузей, окрім культури. В уряду не існує сценарію для понад 250 тисяч осіб".

– Форма цієї акції – єдина можлива в режимі карантину, – каже директорка столичного Дикого театру Ярослава Кравченко, 33 роки. – Ідея виникла в Telegram-спільноті, де є організатори концертів, представники шоу-бізнесу, директори виконавців, театрали.

Через заборону будь-яких публічних заходів наш театр – теж на карантині два місяці. Для нас це критичний строк. Маємо сплачувати податки і за оренду приміщення. Хочемо залишити ядро команди, тому намагалися зберегти зарплату. Жодної копійки від держави незалежні проєкти не отримують. Кошти, які збирали рік на нові постановки, пішли на те, щоб протриматися зараз. Але й вони вже закінчилися. Колеги з державних театрів говорять, що у кращому разі робота почнеться з осені – Дикого театру доти вже не буде.

Зараз ви читаєте новину «План виходу з карантину є для всіх, окрім культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути