вівторок, 05 червня 2018 14:49

Підліток безкоштовно стриже поранених бійців

Четвер, 24 травня, 13:59

Потяг виїжджає із новозбудованого Бескидського тунелю в Карпатах, на межі Львівської й Закарпатської областей. Перериває натягнуту червону стрічку. Присутні аплодують. Тунель офіційно відкрито.

З кабіни машиніста виходить президент Петро Порошенко, 52 роки.

– Цей тунель має стратегічне значення, – каже. – Через нього йдуть транзитні товарні потяги у країни Європи.

Цей залізничний коридор з'єднує Україну зі Словенією, Угорщиною, Італією та Словаччиною. Його будували майже п'ять років. Пробивали крізь карпатські гори. Завдовжки 1764 м, заввишки – 8,5 м. Обійшовся у понад 3 млрд грн. З українського бюджету виділили 850 млн. Решту коштів дали Європейський банк реконструкції та розвитку й Інвестиційний банк Європи.

– Новий тунель має дві колії. Пропускатиме до 100 пар потягів на добу зі швидкістю до 70 кіло­метрів на годину, – говорить головний інженер будівництва Володимир Харлан.

Старий тунель закрили. Він діяв із 1886 року. Мав одну колію. Міг пропустити до 47 поїздів за добу

А в цей час:

Харків'янка Ірина Мотлицька, 30 років, знімає 4 тис. грн із банкомата в Шевченківському районі міста. Має віддати сусідові Миколі, 44 роки. Вранці того покусала її вівчарка Матильда.

– Коля – алкоголік. П'є зранку й до вечора, – каже Ірина. – А Матильда страх як п'яних не любить. У неї камінням жбурляй або кричи – не кинеться. Але як почує запах алкоголю, то біда. Отак і сьогодні. Виводила її на прогулянку. Намордник одягти не встигла, а в під'їзд якраз сусід іде. Собака спиртне відчула й напала на нього. Кілька разів вкусила за ногу, руку трохи пошматувала. Ледь відтягла. Микола втік. А за півгодини стукає у двері. Вже забинтований. Каже: "Або чотири тисячі давай, або пишу заяву в поліцію". Віддам гроші. Але візьму розписку, що претензій до мене більше ніяких.

На частину отриманих грошей Микола закуповує алкоголь. П'є з трьома приятелями на лаві біля під'їзду.

– Якого чорта? Постав! – кричить полтавець 32-річний Валентин Панчук на підлітка років 16.

Той схопив велосипед, що стояв біля супермаркету в центрі міста. Намагався поїхати.

Хлопець кидає ровер на асфальт. Сміється. Коли Валентин підходить ближче – тікає. Двоє товаришів знімають інцидент на телефони.

– Заїхав у магазин на хвилину. Тому на велосипед і не вішав замок, – каже Валентин. – Біля каси глянув через вітрину, а на вулиці якийсь пацан стрибає на сідло мого веліка. Вибіг, як блискавка. Пощастило, що хлопець покинув велосипед. Бо, якби поїхав, не наздогнав би.

Порошенко може підтримати Вакарчука

Стратегія Порошенка базувалася на виведенні у другий тур замість Тимошенко зручного спаринг-партнера. Зараз це ризиковано. Петро Олексійович може програти й іншому кандидату, а не тільки Юлії Володимирівні.

У президента дилема: або вв'язатися в боротьбу за другий термін – із невеликими шансами на пере­могу, або відмовитися від участі у виборах. Але для цього потрібен прийнятний привід. Бо інакше це виглядатиме як прояв слабкості.

У Порошенка немає спадкоємця чи наступника, на якого можна поставити. Але можна зробити ставку на Вакарчука, щоб не перемогли Тимошенко, або Гриценко. Потім опосередковано впливати на діяльність Святослава.

Володимир ФЕСЕНКО, політолог

Маємо розслідувати злочини СРСР

Злочини Радянського Союзу не мають терміну давності. Їх потрібно розслідувати, порушувати кримінальні справи. Починаючи з Голодомору й закінчуючи переслідуванням колишніх агентів КДБ. Варто дослідити кожну біографію працівників каральних органів на предмет злочинів проти українців.

Покарання чекістів почали вимагати під час революції на граніті. Після Революції гідності закон про люстрацію прописали нечітко. Супровідний закон про деко­мунізацію вказує, що всі керівники радянських органів до Другої світової війни – злочинці. А після?

Ростислав МАРТИНЮК, історик

Європа може зазнати великої поразки

Європейські політики переоцінюють власні можливості у протистоянні Росії і США. Вирішили, що можуть стати містком для примирення. Або скористатися із загострення конфлікту.

Це читається передусім із поведінки німецьких політичних еліт. Перетворилися на паломників Кремля. Тепер з'їздив і французький президент Еммануель Макрон. Не хоче відставати від Ангели Меркель у налагодженні відносин із Москвою.

Це виглядає смішно, бо єдина парасолька західного світу – Сполучені Штати. Подібні дії закінчаться великою поразкою Європи.

Михайло БАСАРАБ, політолог

  Заборона на продаж сільськогосподарських земель в Україні є порушенням громадянських прав, йдеться у заяві Європейського суду з прав людини.  ”Хто прийняв закон, що на розпродажах першими мають з’являтися ті самі люди?” – обурюється художник Володимир Казаневський
Заборона на продаж сільськогосподарських земель в Україні є порушенням громадянських прав, йдеться у заяві Європейського суду з прав людини. ”Хто прийняв закон, що на розпродажах першими мають з’являтися ті самі люди?” – обурюється художник Володимир Казаневський

До шести років тюрми засудив Любомльський районний суд на Волині француза Грегуара Муто. Його затримали позаторік на українсько-польському кордоні. В машині перевозив автомати, гранатомети, 125 кг тротилу й патрони. Зброю віз на батьківщину, аби здійснити теракти. Купив її у колишнього українського військового Михайла Зубова. Він виявився агентом СБУ і попередив спецслужбу про наміри француза.

З червня для виїзду за кордон із тваринами потрібно буде оформлювати для них ветеринарно-санітарні паспорти. Їх видаватимуть у ветклініках після огляду тварин. Коштуватимуть – 51,29 грн.

У Житловому кодексі й законі про пенсійне забезпечення "учасники Великої Вітчизняної війни" відтепер називатимуться "учасники Другої світової війни". Таке рішення ухвалила Верховна Рада.

15-річний Микита Накалюжний із Маріуполя Донецької області щосуботи безкоштовно стриже поранених бійців, які лікуються в місцевому військовому госпіталі. Підліток учиться на перукаря в ліцеї №4.

Їхав машиною до Херсона. Спинився біля магазину над трасою, щоб купити води. Коли розраховувався, забігли двоє п'яних. Узяли кілька пляшок найдорожчої горілки й коньяку. З десяток розбили. Втекли. Був у шоці. А продавщиця каже: "То власник із кумом. Поруч живе. Як нап'ються, завжди так чудять. Завтра протверезіє і відшкодує збитки".

Віталій Маловоз

У під'їзді напали двоє чоловіків у балаклавах. Хапали за руки й намагалися відібрати сумочку. Закричала. Один із них дістав ніж. Замахнувся. Попрощалася з життям і закрила обличчя руками. Нічого не відчула. Розплющила очі, а хлопці сміються. Це мої друзі, а ніж – пластмасовий. Кричать: "Сюрприз!" Так привітали із 30-річчям. Обом "нападникам" вліпила по ляпасу. Я екстремал, але це було занадто.

Ольга Володько

"Нідерландська фірма допомагала Путіну будувати Керченський міст в анексованому Криму. Це все, що потрібно знати про Європу. Історія нікого й нічого не навчила. Усе повторюється: анексія – народ-ізгой – мюнхенська змова – умиротворення фюрера. Хіба тільки пасажирських літаків Гітлер не збивав", –

Айдер Муджабаєв, публіцист

 

У товариша напередодні Різдва помер батько. Але він пішов на вечерю до друзів. Сказав: мертвому все рівно, а з живими стосунки можуть зіпсуватися.

Олексій, 28 років

Торік померла сусідка 90-річна Галина Вікторівна. Була набожна. Збирала ікони. Онуки ж атеїсти. Прибирали в її хаті після похорону й повикидали ікони на смітник. Забрала собі ті, в яких не розбилося скло. Недавно продала дві колекціонерові по 20 тисяч гривень. Виявилося, образам понад 100 років.

Інна, 39 років

Зараз ви читаєте новину «Підліток безкоштовно стриже поранених бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути