четвер, 15 березня 2018 18:18

Одесит запустить послугу реєстрації шлюбів у літаку під час польоту

Понеділок, 26 лютого, 8:32

21-річна Анна Копаткович стоїть перед зачиненим морфологічним корпусом Київського національного медичного університету імені Олександра Богомольця. Ручки вхідних дверей перемотані ланцюгами.

Частина студентів і викладачів вузу оголосили страйк. Зачинили всі корпуси, студентам дозволили не відвідувати заняття. Вимагають повернути ректора Катерину Амосову. 20 лютого її відсторонило від виконання обов'язків Міністерство охорони здоров'я. Бо університет не провів обов'язковий ліцензійний іспит для студентів-стоматологів. Ректор заявила, що міністерство не виділило достатніх коштів на організацію тестування.

– Чому не в усіх студентів запитали про цей страйк? Неподобство. На всіх кафедрах кажуть, що пар не буде, – говорить Анна Копаткович. – Але я в рік за навчання плачу 32 тисячі гривень і хочу закінчити цей університет. Шостий курс, попереду екзамени.

Страйковий комітет із викладачів розмістився у фізико-хімічному корпусі. Страйк триватиме до виконання їхніх вимог, кажуть.

– Це не страйк студентів і викладачів. Це – саботаж деяких членів адміністрації й деканів університету, – говорить виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, 55 років

  Збірна України посіла 21-ше місце на зимових Олімпійських іграх у Південній Кореї. Змагання закінчилися 25 лютого. Наші спортсмени вибороли одну золоту медаль.  ”Відомо, що український допінг – це сало. Про які спортивні здобутки можна говорити, коли ціна на нього безбожно зросла?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Збірна України посіла 21-ше місце на зимових Олімпійських іграх у Південній Кореї. Змагання закінчилися 25 лютого. Наші спортсмени вибороли одну золоту медаль. ”Відомо, що український допінг – це сало. Про які спортивні здобутки можна говорити, коли ціна на нього безбожно зросла?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

– Ти не чоловік, а бидло! Добре, що розходимося, – полтавка 51-річна Олена Мороз говорить по телефону з чоловіком Анатолієм, 53 роки.

Звинувачує його в крадіжці речей із квартири.

– Повернешся, все назад завезу, – відповідає Анатолій. – Люблю тебе й не відпущу.

Олена кладе слухавку. Тиждень тому вона подала в суд на розлучення. Виїхала до матері. Чоловік вивіз з їхньої квартири золоті прикраси, меблі й побутову техніку – телевізор, холодильник, пральну машину, комп'ютер, мікрохвильовку.

– Майже 30 років прожили разом. Виховали двох синів, – каже Олена. – Прощала чоловікові постійні зради. Але терпець увірвався, коли його коханки почали вночі дзвонити до нас додому. Дійшло: така сім'я мені більше не потрібна. Сьогодні зранку зайшла додому забрати документи по роботі. А тут наче злодії пройшлися. Викликала б поліцію, якби сусід не розказав, як кілька днів тому звідси все вивозилося. Мабуть, чоловік сховав речі у своїх батьків під містом. Думає, що так мене втримає. Не вийде.

21-річний Ігор Пальченко з Дніпра купує 19 троянд і пляшку коньяку за 300 грн. Іде вибачатися перед батьками своєї дівчини Ольги, 19 років. Напередодні п'яний прийшов знайомитися з ними. Обізвав матір повією, побився з батьком.

– З Олею зустрічаємося два роки. Все йде до весілля. Тому й домовилися про знайомство з її рідними. Для мене таке вперше. Перед розмовою випив для хоробрості. І не розрахував сил, – каже Ігор. – Матір коханої обізвав, бо почала випитувати в деталях про моїх колишніх дівчат – чому кинув, скільки зустрічалися. Закричав, аби закрила рота. Її чоловік заїхав мені в морду. А далі понеслося – я кинувся на нього, почав лупити. Жінки ледь розборонили. Оля попросила, аби пішов. Хоч і був п'яний, але дійшло: так справді буде краще. Зранку кохана подзвонила. Сказала, або вибачуся, або про неї забуду. Вибрав перше.

З батьками нареченої Ігор говорить годину. Обоє вибачають йому.

Теперішня влада була на Майдані, але не з нашого боку

Люди при владі не поділяють ідеалів Майдану. Європейська інтеграція – єдиний аспект, який виконали. Маємо безвізовий режим, Угоду про асоціацію. Але це було не єдине і не головне, чого вимагало суспільство.

Рівень цієї влади не відповідає країні, яка нещодавно зробила революцію. Довіра до неї у суспільства надзвичайно низька. Вона неспроможна боротися з корупцією та олігархами. Не покарає винних у злочинах під час Революції гідності. Дозволяє їм тікати, або відмазує. Відсутність активного розслідування свідчить, що теперішня влада була на Майдані, але не з нашого боку барикад.

Країною знову ширяться протести. Якщо ситуація не зміниться, матимемо вибух – і владу потрібно буде міняти. Нинішня має понести відповідальність, бо вона не революційна, а контрреволюційна. Вона зрадила ідеали Майдану.

Сергій ДАЦЮК, філософ

Українці вирішили для себе мовне питання

60% громадян України виступають за єдину державну мову – українську. Так хоче більшість у більшості регіонів. Це питання вже не таке актуальне, болюче і не так розділяє, як ще кілька років тому. Російською спілкуються тільки Одеська, Харківська області і Донбас. Решта регіонів – або українською, або обома мовами. Тому навряд чи політики, особливо на фоні війни з РФ, зможуть використовувати питання надання статусу другої державної російській мові під час виборів.

Мовне питання для суспільства зараз – другорядне. Номером один українці називають проблему війни на Донбасі. Номером два – корупцію та хабарництво у владі. Третє – необхідність економічного зростання, покращення матеріального становища, безробіття, високі ціни.

Олексій АНТИПОВИЧ, керівник соціологічної групи "Рейтинг"

Автор: Сергій Старостенко
  Виставка собак різних порід відбулася 24–25 лютого в столичному центрі ”КиївЕкспоПлаза”. Відвідувачам дозволяли гладити тварин і гратися з ними. Вхід на захід був безкоштовним
Виставка собак різних порід відбулася 24–25 лютого в столичному центрі ”КиївЕкспоПлаза”. Відвідувачам дозволяли гладити тварин і гратися з ними. Вхід на захід був безкоштовним

100 тисяч українців у серед­­ньому щомісяця виїж­джають із країни на заробітки чи проживання. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін

25 215 особам заборонили виїжджати з України за перші 10 днів дії закону про посилення відповідальності за несплату аліментів на утримання неповнолітніх. 21  771 – заборонили керувати транспортом. Документ набрав чинності 6 лютого

Одесит Вадим Громов запустить послугу реєстрації шлюбів у літаку під час польоту. Використовуватиме власноруч відновлений легкомоторний Ан-2. На борт братиме пару, їхніх батьків і реєстратора актів цивільного стану. Вартість розпису в небі – близько 5 тис. грн.

Укрзалізниця додасть функцію "лист очікування" до сервісу онлайн-купівлі квитків. Пасажири зможуть замовляти білет на потяг, навіть якщо всі місця розпродані. У разі появи повернутих чи додаткових квитків отримуватимуть пріоритетне право на викуп.

"Хіба Петро Олексійович зі своїми радниками не розуміють, як збудувати нормальну систему прокуратури, провести судову реформу чи створити Державне бюро розслідувань? Знають. Просто усвідомлюють: якщо проведуть зміни – це буде інша країна, у якій їм немає місця. Немає нічого гіршого за професійних покидьків – людей із головою, але низькими моральними якостями. Всю міць знань вони використовують проти нас і країни", –

Денис БРОДСЬКИЙ, колишній голова Національного агентства з питань державної служби

 

Кума купила робота-­пилососа. Він прибирав кілька разів на день, оминав перешкоди. Але раз наїхав на лайно їхнього собаки. Розніс по всіх кімнатах. Кума дві години відмивала. Роботом більше не користується.

Тетяна МАРЧУК, 42 роки, Київ

Двічі був у Росії. І двічі там побили. Вперше – фанати московського "Спартака", які влаш­тували марш у місті й побачили мене у футболці з емблемою київського "Динамо". Вдруге – поліцейські на вокзалі. Здався їм схожим на злочинця. Втретє кликала туди двоюрідна сестра на весілля. Пояснив, що Росія для мене померла.

Микола, 34 роки, Дніпро

Знайомий пройшов увесь Майдан. Втратив там двох друзів. Щоразу в річницю розстрілів закривається у кімнаті, вимикає телефон і комп'ютер. Три доби просто лежить, молиться і плаче. "В ці дні наче паралізує, нічого не можу робити, згадую пережите", – каже.

Олексій, 30 років

Зараз ви читаєте новину «Одесит запустить послугу реєстрації шлюбів у літаку під час польоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути