середа, 13 травня 2020 22:57

Кріштіану Роналду став дорогою іграшкою. "Ювентус" має визначитися, чи потрібен він команді

Чемпіонат Італії з футболу призупинили 9 березня, і не відомо, чи вдасться його поновити. Можливо, матчі почнуться восени і точно – без глядачів. Тож клуби не зможуть зароб­ляти на продажу квитків. А це одна з основних статей доходу "Ювентуса" – найбагатшого клубу країни, який має свій стадіон.

Позаторік "Ювентус" підписав контракт із Кріштіану Роналду. Дав йому 31 мільйон євро зарплати. Це вчетверо більше, ніж в інших футболістів.

5 лютого португальцю виповнилося 35 років. Чи зможе клуб в умовах економічної кризи утримувати висококласного гравця, кращі сезони якого позаду?

– Багато що залежить від зобов'язань Роналду перед "Ювентусом", – каже футбольний експерт Всеволод Кевлич, 50 років. – Важливо, як формується його зарплата і яка в ній частка спонсорів. Думаю, через пандемію коронавірусу багато контрактів у футболі переглянуть. У фінансових питаннях може бути компроміс. Принаймні на певний час.

Господарі "Ювентуса" – родина Аньєллі, власники автоконцерну "Фіат". Фінансова подушка в них є. Але Роналду – дорога іграшка. Потрібно буде визначитися, чи потрібен він команді. Його футбольні якості з часом не кращають.

Автор: REUTERS
  Кріштіану Роналду перейшов з іспанського ”Реала” до італійського ”Ювентуса” влітку позаторік за 117 мільйонів євро
Кріштіану Роналду перейшов з іспанського ”Реала” до італійського ”Ювентуса” влітку позаторік за 117 мільйонів євро

До зупинки чемпіонату Роналду на полі виправдовував свою зарплату?

– Відносно. Рівень він тримає. Але футбол тренера "Ювентуса"

Мауріціо Саррі не передбачає залежності гравця атаки. Системотворчим там є опорний півзахисник. Думаю, вони впораються й без Роналду, якщо доведеться його продати.

Чи не заважає Роналду розкритися 26-річному Пауло Дібалі, найталановитішому гравцеві "Ювентуса"?

– Якби не Роналду, Дібала отримував би більше уваги, обов'язків. Але в них різні функції. Дібала – більше пристосований до гри по всій ширині поля, а Роналду, особливо тепер, спрямований на вертикальний футбол.

В аргентинця є інша проблема – нестабільність. Може сильно зіграти кілька матчів, а потім провалитися.

Чи реальна для Роналду зміна клубу?

– Кажуть про повернення в англійський "Манчестер Юнайтед". Але під стиль гри нинішнього тренера Уле-Гуннара Сульшера він не підходить. Буде дисбаланс. Потрібні не гірші партнери. Сьогодні склад команди слабкий. Тим паче, що Поль Погба може влітку піти.

Повернення в "Реал" імовірніше. Кріштіану там люблять. Повернувся тренер Зінедін Зідан. Але щось нове португалець навряд чи дасть команді.

Кріштіану Роналду вигравав чемпіонства в Англії, Іспанії та Італії. З топчемпіонатів не перемагав у Німеччині. Фінансово міцна "Баварія" – варіант для нього?

– Німці більше люблять грати в колективний футбол. Це не підходить для індивідуаліста Роналду. "Баварія" – команда, яка створює гравців, не використовує таланту й зірковості. Доводять спортсменів до зіркового статусу. Згадайте проблеми Матса Гуммельса, Маріо ґетце, Коутіньйо, Хамеса Родріґеса. Готового футболіста "Баварія" не може підібрати під модель власної гри.

Чи може Роналду залишити Європу?

– Він щасливий, коли грає в якісний футбол. Цього йому не зможуть запропонувати ні в Китаї, ні на Близькому Сході. Завжди грав у топових клубах, де майстерність партнерів висока. Мені важко спрогнозувати, як Роналду проявить себе в команді, яку потрібно тягти самостійно.

Заробив він достатньо. Немає сенсу залишати топфутбол тільки заради грошей.

Можливо, закінчить кар'єру?

– Це питання співмірне з тим, коли завершить грати великий тенісист Роджер Федерер, якому в серпні виповниться 39. Сьогодні медицина й відновлювальні системи досягли такого рівня, що спортсмени можуть виступати до 40 років і навіть більше. Функціонально Роналду готовий прекрасно. Доки хоче – гратиме.

Зараз ви читаєте новину «Кріштіану Роналду став дорогою іграшкою. "Ювентус" має визначитися, чи потрібен він команді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути