Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2022 09:28

"Єгипет – один із найбільших імпортерів зерна у світі – не виживе, якщо війна в Україні не припиниться"

Угорщина оголосила надзвичайний стан через війну в Україні 24 травня. Прем'єр-міністр Віктор Орбан пояснив, що є загроза фінансовій і енергетичній безпеці країни.

Офіційний Будапешт ветував запровадження ембарго на російську нафту в шостому пакеті санкцій Євросоюзу. Орбан заявив, що не голосуватиме за заборону купівлі нафти, поки його країні не нададуть фінансової допомоги

Лінн ДЕЙТОН, 44 роки, тренерка з фітнесу, Берлін, Німеччина:

– Зібрали мікроавтобус допомоги – харчування та підгузки для дітей і дорослих, засоби гігієни, ліки. Ми могли б відвезти самі до кордону, але нам запропонували провести серію благодійних тренувань. Тому зібрали гроші на пальне та знайшли водія. Попросили у знайомих угорців допомогти йому передати гуманітарку на кордоні. Ті відмовилися. Почали верзти маячню про нацистів і те, що підтримка України шкодить Європі. Частина людей справді вірить, що мають забрати собі назад якісь землі.

  Броньовані британські автомобілі швидкої допомоги вивантажують на кордоні зі Словаччиною для передання в Україну 22 травня. Британія заявляла, що надасть 120 броньованих транспортних засобів
Броньовані британські автомобілі швидкої допомоги вивантажують на кордоні зі Словаччиною для передання в Україну 22 травня. Британія заявляла, що надасть 120 броньованих транспортних засобів

Пропонуємо пів року безкоштовних тренувань для українок. Я працювала в реабілітаційному центрі, тому займаюся з двома хлопчиками з інвалідністю з Харкова. Моя бабуся попросила допомогти прибрати на другому поверсі будинку. Там живуть люди з Бучі. Звісно, ми втомлюємося від новин і дорогого пального. Але адекватні люди розуміють, що в цьому винна тільки Росія. Минулого тижня на жінку з жовто-блакитною стрічкою на сумці напала сербка на вулиці. Кричала, що Путін має перемогти. Раніше я принципово не купувала нічого для військових. Тепер гроші з благодійних тренувань переказуємо на купівлю автомобілів.

Ян САЇД, 38 років, соціальний працівник, Манчестер, Велика Британія:

– Робимо серію лекцій для тих, хто хоче прийняти українців. Під час першої хвилі люди активно зголошувались. Але за кілька днів почалися проблеми. З'ясували, що британці були неготові до реалій. Важко уживатися кілька тижнів із чужими людьми. Хтось не розраховував, що доведеться купувати продукти і платити більше за воду, газ і електрику. Хоча компенсації це покривають. Багатьох виставили за конфлікти між дітьми.

Багато країн хотітиме, щоб українські спеціалісти в них залишилися

Тепер наголошуємо, що треба розраховувати свої сили. Ще й усі таблоїди роздули історію, що українка відбила батька двох дітей. Якщо такого бояться, радимо приймати старших жінок, а стареньким – молодих мам. Хоча це теж складно.

Ідеального варіанта немає. Але мусимо шукати найкомфортніший для всіх.

Дружина чотири роки не могла вилікувати висип на обличчі. Потрапила на безкоштовну консультацію до спеціалістки з України. За два тижні вже бачимо результат.

Ірма САНГРААД, 61 рік, художниця, Осло, Норвегія:

– Російська майстриня Алла Чікалова продавала вишукані, але дорогі мастер-класи. За 20 євро ти отримувала доступ до електрон­ної схеми і відеоуроків. Після запровадження санкцій доступ закрила. Написала, що підтримує Путіна і напад на Україну. А за те, що в неї забрали доступ до платіжних систем, забере в нас доступ до матеріалів. Я купувала їх рік тому. Впевнена, що вона вивела мої гроші давно. Посварилася з подругою за те, що придбала щось у Алли через російську платіжну систему.

Маємо будиночок для відпочинку в селі. Там поселили жінку з двома дітьми з Миколаєва. Працювала стоматологом. Тепер місцева влада думає, як їй забезпечити робоче місце. Вважаю, що багато країн хотітиме, щоб українські спеціалісти залишилися.

Далія АЛЬ-ШАХРІ, 45 років, пекарка, Каїр, Єгипет:

– У нашій пекарні випікали хліб для бідних. Із березня пільгових буханців щотижня менше. З минулого понеділка не маємо борошна на нього зовсім. А звичайний хліб сильно подорожчав. Люди купують одну хлібину на дві родини. Доступний хліб був однією з вимог під час революції 2011-го.

Люди купують одну хлібину на дві родини

Єгипет – один із найбільших імпортерів зерна у світі. Ми не виживемо, якщо війна в Україні не припиниться. Частину борошна передавали як допомогу в Сомалі, Ефіопію, Південний Судан. Тепер не можемо це робити.

Підписую всі петиції за припинення війни в Україні. На сусідній вулиці живе українка. Збирала допомогу. Носила їй дитяче знеболювальне й засіб від жару. Прикро, що більше нічим не можу бути корисною.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Єгипет – один із найбільших імпортерів зерна у світі – не виживе, якщо війна в Україні не припиниться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути