середа, 19 жовтня 2016 10:56

Японська компанія планує побудувати в Україні ще чотири заводи

Субота, 8 жовтня, 16:28

Одесит 29-річний Іван Артеменко шукає на вулиці Балківській свій мобільний Samsung S7 Edge, який впав у воду. Її рівень сягає метра. Вулицю затопила злива. Чоловік стає навколішки, нишпорить під водою. Два тижні тому купив телефон за 23 тисячі гривень.

– Випав із кишені куртки, коли перебігав дорогу. Помітив місце, куди впав. Одразу став шукати, але не намацав. На цей телефон рік відкладав із зарплати, – розповідає Іван. – По вулиці лазив хвилин 10. Вдома розповів дружині. Назвала мене ідіотом. Бо просила за ті гроші на тиждень злітати в Туреччину. Більше не купуватиму мобільний дорожчий за 2 тисячі

Автор: Сергій Старостенко
  Понад шість тисяч людей із 50 країн взяли участь у VII Міжнародному марафоні, що пройшов у Києві 9 жовтня. Учасники бігали центральними вулицями столиці. Було чотири дистанції –  на 5, 10, 21 та 42 кілометри. Також пройшов благодійний забіг на два кілометри. Його учасники вносили по 100 гривень за право участі в марафоні. Кошти перерахують 11-річній Софії Жиліній, яка страждає на нейрофіброматоз – хворобу, що руйнує нерви і кістки
Понад шість тисяч людей із 50 країн взяли участь у VII Міжнародному марафоні, що пройшов у Києві 9 жовтня. Учасники бігали центральними вулицями столиці. Було чотири дистанції – на 5, 10, 21 та 42 кілометри. Також пройшов благодійний забіг на два кілометри. Його учасники вносили по 100 гривень за право участі в марафоні. Кошти перерахують 11-річній Софії Жиліній, яка страждає на нейрофіброматоз – хворобу, що руйнує нерви і кістки

А в цей час:

27-річна Юлія Водяницька з Дніпра годину стукає у двері Володимира, 28 років. Місяць тому позичила йому 40 тис. грн.

– Володя довго збирав на стару іномарку. Плакався, що не вистачає 40 тисяч. Просив мене десь узяти й позичити йому. Обіцяв віддати за пару місяців. Попросила у батька, набрехала, що у Володі хвора мама. Тато дав, – розповідає Юлія. – Володя був на сьомому небі від радощів, а наступного дня пропав. Перестав відповідати на дзвінки й повідомлення. Тиждень тому написав есемеску, що не хоче бути зі мною. Я згадала про 40 тисяч, а він: "Нічого не знаю". Щодня ходжу до його квартири. Шкода, що не взяла розписку.

Харків'янин 40-річний Віктор Лабузін пише заяву у відділенні поліції. У нього обікрали квартиру. З сейфа забрали 2 тис. євро, прикраси. Лабузін – власник цеху з пошиття взуття.

– Прийшов додому, а там усе перевернуте. На кухні розбите вікно, вазони валяються, – каже. – Це друге пограбування у моєму житті. Раніше обчистили кабінет на виробництві. Взяли сейф, документи і печатку.

Увечері до Віктора Лабузіна зателефонував сусід. Відеокамера його двору зафіксувала грабіжників.

– Мене обікрала донька Ірина. Зізналася, коли показав їй запис. Розповіла, що хотіла відпочити за кордоном. Усе повернула.

Заяву з поліції чоловік забрав.

Торік на мене вночі напали двоє грабіжників. Вимагали телефон і гроші. Я п'ять років займався боксом, тому швидко поклав на асфальт обох. Вони назвали мене придурком, зняли з голови маски. Виявилися моїми найкращими друзями. Вирішили розіграти перед весіллям. За святковим столом сиділи з синцями.

Роман ОНИЩЕНКО

Після купи смертей від неякісного алкоголю сусід роздає всю горілку і коньяк, які кілька років задешево скуповував у знайомих. Сам пити боїться. Роздав майже 70 літрів. Забезпечив спиртним усю вулицю.

Дмитро МАРЧЕНКО

У 10-му класі напилися у квартирі однокласника на п'ятому поверсі. Один із хлопців виліз на балкон і зірвався. Встав із землі й піднявся назад. Отримав кілька синців і подряпини. Зачепився за верхівки дерев.

Олена ІВЧЕНКО

  Україна впровадила мобільний 3G-інтернет на 15 років пізніше за провідні країни. Тепер готується до запуску швидшої мережі 4G. ”Виявляється, за перевищення швидкості у віртуальному просторі не штрафують”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Україна впровадила мобільний 3G-інтернет на 15 років пізніше за провідні країни. Тепер готується до запуску швидшої мережі 4G. ”Виявляється, за перевищення швидкості у віртуальному просторі не штрафують”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Працівники Донецької військово-цивільної адміністрації з 1 січня 2017 року на роботі мають спілкуватися тільки українською. Наказ видав голова Павло Жебрівський. ­Чиновникам відкрили курси з ділової мови.

Харківську обласну адміністрацію очолила 32-річна Юлія Світлична – колишній керівник фракції "Блок Петра Порошенка" в облраді. Вона – єдина жінка-­губернатор в Україні. На посаді замінила Ігоря Райніна, який очолив Адміністрацію президента.

14 грудня окружний суд Амстердама вирішить, кому повертати золоті прикраси скіфського періоду – Україні чи окупованому Криму. Колекцію коштовностей у Нідерланди вивезли позаторік для участі у виставці "Крим: золото і таємниці Чорного моря". Прикраси належать п'ятьом українським музеям. Чотири з них – у Криму.

Японська компанія Fujikura планує побудувати в Україні ще чотири заводи. Вироб­лятимуть компоненти й деталі до автомобілів. Одне підприємство з квітня працює в селі Рясне-Руське Яворівського району Львів­щини, має 550 робітників.

Два швидкісні двоповерхові електропоїзди "Шкода" пустять за маршрутами Київ – Вінниця – Хмельницький – Тернопіль – Львів та Київ – Полтава – Харків. Зараз потяги проходять технічний огляд.

391 гривню із жовтня коштує закордонний пластиковий паспорт із чипом. Це на 170 грн дешевше, ніж раніше. Вартість знизили, бо тепер за виготовлення документа не стягують державне мито. Паспорт можна отримати за 20 днів. Зроблений за тиждень обійдеться у 481 грн.

9500 комплектів зимової форми подарує українським поліцейським Японія. Торік правоохоронцям форму дарувала Канада – 1,3 тис. комплектів.

"Коли у нації немає видних досягнень, вона чіпляється за будь-яку їх фантомну появу. Тому і радіємо вдалим концертам "Океану Ельзи", найдовшому рушнику чи найбільшому варенику. При цьому все це ми знімаємо на американські айфони, приїжджаємо на такі події китайськими автомобілями і вдягаємося в турецькі речі. І найчастіше це щастя маємо у кредит", –

Юрій РОМАНЕНКО, політолог

"Зневажаю людей, які узурпували владу і забрали в нас право голосу. Ці особи живуть у "рашці". Так я називаю країну, яка дістала всіх нас – пристойних громадян Росії. Ці убогі жителі "рашки" і проявляють агресію до інших. Вони – мої вороги. Але не інші народи. Бо як корінний москвич, кажу: я люблю Україну, Грузію та Америку. Це – прекрасні країни", –

Євген ПАНАСЕНКОВ, російський режисер

"Хочу працювати з менеджерами і директорами, які поділяють моє бачення реформ. Але щоб їх призначити, треба звільнити нинішніх. І тут починається найцікавіше. Як тільки чують про відставку – опиняються на лікарняному. За законом, їх звільнити не можу. Є низка таких "хворих". Приносять довідки з діагнозами із приватних клінік", –

Войцех БАЛЬЧУН, голова правління Укрзалізниці

Порошенко використовує стару судову машину

Судді зобов'язані президенту, бо його фракція не голосувала за звільнення людей часів Януковича. Це означає, що Порошенко використовує стару судову машину в своїх цілях.

У 1950-х була подібна криза у Франції. Їхні служителі Феміди поставили закон над людьми. Французький президент одним указом звільнив кількасот суддів. На їхнє місце поставив випускників-­юристів. Парламент це підтримав. У нас так не буде.

Віктор НЕБОЖЕНКО, політолог

Держава має відповісти за знецінення гривні

Юридичні особи заборгували банкам понад $8 млрд кредитів. Ще $4 млрд винні фізичні особи. Держава перекладає провину на банки і позичальників. Насправді, винні три учасники: кредитор, банк і держава.

Держава обвалила курс, знецінила гривню, призвела до зубожіння позичальників. Тому має понести найбільше відповідальності. Має визначитися, як і за кого платитиме. Відкладе борг на кілька років або заморозить, щоб повернутися до цього потім.

Станіслав АРЖЕВІТІН, банкір

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

За п'ять років відклав 10 тисяч доларів. Зберігав у сейфі вдома. Недавно поїхав на кілька днів до родичів. Квартиру пограбували – забрали ноутбук і сейф.

Андрій, 30 років

 

Фіктивно одружився зі знайомою з села – їй потрібна була харківська прописка. Взамін обіцяла оплачувати комуналку у двокімнатній квартирі й купувати продукти. За півроку так зблизилися, що вирішили не розлучатися. Виховуємо другу дитину.

Микола, 31 рік, Харків

Останні шість місяців сніданки і вечері готую тільки я. Дружина знайшла гарну роботу і має вдвічі вищу зарплату. Після весілля ми домовилися: побутом займатиметься той, хто менше заробляє. Так мотивуємо одне одного шукати кращих заробітків.

Володимир, 35 років

Зараз ви читаєте новину «Японська компанія планує побудувати в Україні ще чотири заводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути