понеділок, 17 вересня 2018 16:42

Відкрили першу в світі приватну школу: як це було

Сьогодні, 1924 року у швейцарській Женеві відкрили першу у світі приватну міжнародну школу. Першими за парти школи сіли всього 8 учнів.

Протягом 1920-1921 років Ліга Націй та Міжнародна організація праці розмістили свої офіси у Женеві. Для організації навчання дітей співробітників інтернаціонального колективу цих установ 17 вересня 1924 року зусиллями керівництва цих установ та видатних педагогів Адольфа Фер'єра і Елізабет Роттен відкрили Міжнародну школу в Женеві.

У перші роки свого існування навчальні класи розташовувалися у Фер'єра. У 1929 годушколу перебазували до Ла Ґранд Боасьє. Вона перебуває там і зараз.

З 1929 і до 1956 року директором школи була Марі-Терез Моретт - видатна жінка-педагог, яка започаткувала, опрацювала на практиці і сформувала основні принципи процесу навчання у міжнародних школах, які лягли в основу програм Міжнародного бакалаврату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати сучасної фізики: 150 років з дня народження Марії Кюрі

  1924 року у швейцарській Женеві відкрили першу у світі приватну міжнародну школу. Фото: Barry Kay
1924 року у швейцарській Женеві відкрили першу у світі приватну міжнародну школу. Фото: Barry Kay

У 1968 році Роберт Леч та група вчителів створили при школі "Програму для здобуття диплома міжнародного бакалаврату" та "Організацію міжнародного бакалаврату".

1974-го року у результаті об'єднання Ліцею Націй та Міжнародного коледжу Ла Шатейґніре було створено другий кампус школи "Ла Шатейґніре".

У 1994 році була започаткована "Програма середніх років міжнародного бакалаврату", а 1997року була започаткована "Програма ранніх років міжнародного бакалаврату".

Сьогодні Міжнародна школа в Женеві вважається однією з найкращих міжнародних шкіл світу. Вона є випробувальним центром систем тестування коледжів США та Сполученого Королівства. Школу акредитовано у Кембриджській міжнародній системі екзаменування.

5 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про освіту", над яким працювали 3 роки. За документ проголосували 255 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили першу в світі приватну школу: як це було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути