четвер, 28 липня 2016 14:24

"Школа має робити дітей успішними, а не закомплексовувати їх" - міністр освіти

"Школа має робити дітей успішними, а не закомплексовувати їх" - міністр освіти
tonis.ua

Потрібно переорієнтувати навчання у школі на освоєння знань, умінь і ставлень, які потрібні сучасній людині для життя.

"Українська школа має заохочувати дітей до навчання, робити їх успішними, а не закомплексовувати", - каже міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

За словами міністра, важливо не дати дитині втратити інтерес до навчання. Для цього потрібно переглянути зміст освіти, який часто переобтяжений великою кількістю інформації.

Не менш важливим також є оновлення методів навчання. Міністерство освіти і науки вже оновило програми початкової школи та змінює методичні рекомендації для вчителів. Відповідні рішення ухвалить колегія Міністерства освіти і науки України на початку серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі з особливими потребами вчитимуться зі звичайними ровесниками

Успіх запровадження оновлених програм значною мірою залежить від розуміння та підтримки вчителями цих змін. Міністр закликала освітян на серпневих конференціях в регіонах організувати засідання методичних об'єднань вчителів початкової школи та обговорити оновлені програми та методичні рекомендації до них.

Наприклад, відповідно до нових рекомендацій першачки писатимуть олівцем замість ручки. Це дозволить дітям не боятися власних помилок, адже ручкою потрібно закреслювати чи виправляти. А це часто призводить до психологічних травм у дітей, особливо коли доводиться виривати сторінку із зошита й переписувати ще раз.

Окрім того, у програмі для початкової школи з англійської мови першокласники не відтворюватимуть графічне зображення слів, а більше уваги приділятимуть розвитку усного мовлення. Втілення запроваджених змін залежатиме значною мірою від професійної підготовки та вмотивованості освітян. Одним із способів підвищення мотивації назвали добровільну сертифікацію, за результатом якої вчителі зможуть отримати надбавку до заробітної плати.

Нагадаємо, до 1 вересня 2016 року у всіх школах та дитячих садочках Київської області встановлять "тривожні кнопки" Державної служби охорони.

Зараз ви читаєте новину «"Школа має робити дітей успішними, а не закомплексовувати їх" - міністр освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі